Narodil se v roce 1973. Po ukončení gymnázia začal studovat alternativní herectví na pražské DAMU, ale pak přešel na Filozofickou fakultu na obory filozofie-překladatelství a tlumočnictví angličtina, (1993-96). V roce 1996 se vrátil na DAMU, tentokrát na obor alternativní režie a dramaturgie, kterou absolvoval v roce 2001.

Režisér, scénárista a akční lyrik, jak sám sebe nazývá, se věnuje především autorským scénickým útvarům. Často vystupuje též v roli performera a scénografa. Ve své práci se rád pouští na tenký led experimentu a s něžnou brutalitou spojuje slovo, pohyb, obraz a zpěv. Během své kariéry pracoval na mnoha prestižních scénách jak v České republice, tak v zahraničí - Národní Divadlo v Praze, Státní Opera Praha, Národní Divadlo Moravskoslezské, Divadlo Archa, Experimentální prostor Roxy, Divadlo Alfred ve dvoře či Státní Divadlo v ruské Jaroslavli.

K vlastním režiím a projektům Ondřeje Davida patří představení Žena, která zabila Boha pro Univerzální prostor NoD (2002) a Lovci jmen pro Divadlo Ponec Praha (2004). Ve Státní opeře Praha se představil v rámci projektu Bušení do železné opony režií oper Jelizaweta Bam a Rytíř a smrt (2001) a v rámci stejného projektu, avšak již pro Národní divadlo, inscenoval operu Sasíci v Čechách (2004). Z dalších akcí Ondřeje Davida jmenujme např. dlouhodobý autorský projekt fyzického básnictví Akční lyrika, který trvá již od roku 1997.

V letech 2001-2005 byl uměleckým šéfem prostoru NoD-Roxy v Praze. V letech 2005--2009 pracoval jako Art Director eventů v komerční sféře a manažer zahraničních filmů (Barrandov Studio a. s.).

 

 

 

 

 

Inscenační tým - Sezóna:
MRAZÍKRežie
MRAZÍKRežie
MRAZÍKRežie
MRAZÍKRežie
MAMZELLE NITOUCHERežie
MRAZÍKRežie
MAMZELLE NITOUCHERežie
MAMZELLE NITOUCHERežie