Po absolutoriu Vysoké školy múzických umění v Bratislavě u Evy Blahové přijala nabídku angažmá v Moravském divadle v Olomouci. V letech 1996-2002 byla sólistkou Státní opery Praha, kde nastudovala řadu sopránových rolí, mimo jiné Princeznu (Zemlinsky – Es war einmal), Anettu (Weis – Polský žid), Markétku (Gounod – Faust a Markétka), Isabellu (Meyerbeer – Robert ďábel) nebo Mimì (Puccini – Bohéma). Již jako hostující umělkyně v SOP zpívala Elenu ve Verdiho Sicilských nešporách.

Od sezony 2002 / 2003 je sólistkou opery Národního divadla v Praze, kde nastudovala Janáčkovu Bystroušku (Příhody lišky Bystroušky) a trojroli Málinky, Etherey a Kunky (Výlety páně Broučkovy), Dvořákovu Rusalku a Julii (Jakobín), smetanovské role Mařenky (Prodaná nevěsta), Blaženky (Tajemství) a Vendulky (Hubička), dále Mariken (Martinů – Hry o Marii), Micaëlu (Bizet – Carmen), Mimì (Puccini – Bohéma) a Alici Ford (Verdi – Falstaff). Hostuje zároveň v brněnském Národním divadle, kde nejnověji nastudovala titulní roli Martinů Julietty; a dále v plzeňském Divadle J. K. Tyla, kde naposledy vytvořila titulní roli v Pucciniho opeře Manon Lescaut (2007) a roli Mimì v Pucciniho opeře Bohéma (2009). V nové inscenaci pražského Národního divadla ztvárnila Rusalku a vytvořila také trojroli ve Výletech páně Broučkových na turné po Japonsku (prosinec 2009). Bohatá je rovněž její koncertní činnost na domácích i zahraničních pódiích.

Spolupracuje s významnými orchestry, jakými jsou BBC Symphony Orchestra, se kterým naposledy vystoupila na zahajovacím koncertu BBC Proms v Londýně v sopránovém partu Beethovenovy 9. symfonie (2007); dále Slezská filharmonie Katowice, Netherlands Radio Philharmonic Orchestra, Český národní symfonický orchestr, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Moravská filharmonie Olomouc, Slovenská filharmonie, Státní filharmonie Košice a další. S orchestrem BBC a jeho šéfdirigentem Jiřím Bělohlávkem nahrála trojroli v Janáčkových Výletech páně Broučkových pro Deutsche Grammophon. Tato nahrávka získala na hudebním veletrhu v Cannes operní ocenění Midem Classical Award 2009.

 

Obsazení - Sezóna:
LA BOHÈME (BOHÉMA)Mimì
RUSALKARusalka
Fotografie - Sezóna:
LA BOHÈME (BOHÉMA)
Luciano Mastro (Rodolfo), Maria Kobielska (Mimì)
Foto: Martin Popelář