Mario Schröder
choreografie

Německý tanečník a choreograf, rodák z brandenburského Finsterwalde, absolvent baletní školy Palucca Schule v Drážďanech. V letech 1983–1999 byl Mario Schröder prvním sólistou Lipského baletu, kde od roku 1991 pracoval pod vedením Uweho Scholze; zároveň vystudoval choreografii na berlínské Vysoké škole divadelního umění. V roce 1999 se stal šéfchoreografem Mainfranken Theater Würzburg, posléze působil ve stejné funkci v Theater Kiel. Od sezóny 2010/2011 je ředitelem a šéfchoreografem Lipského baletu.
 
Je autorem téměř osmdesáti choreografií, mj. titulů Chaplin, Nibelungenlied, Jim Morrison, Requie_M, The Wall, Ein Liebestraum, Das Schloss, Dada-Republik, Love Hurts… Petrushka, Pax 2013, Rachmaninow, West Side Story, Othello a dalších.

Mario Schröder pracoval jako tanečník a choreograf v různých zemích světa – ve Francii, v Japonsku, Rusku, USA nebo Mongolsku. V rodném Německu spolupracoval s významnými divadelními scénami, jako jsou Deutsche Oper Berlin, Komische Oper Berlin, Aalto Ballett Theater Essen, Ballett Hannover nebo Oper Leipzig.

Často navrhuje pro své tituly scénografii a věnuje se také tanečním „site-specific“ projektům.

S Národním divadlem moravskoslezským spolupracuje poprvé. V sezóně 2010/2011 měli ostravští diváci v Divadle Jiřího Myrona možnost vidět představení jeho choreografie Love Hurts... Petrushka v rámci projektu Tanzbrücke.

 

Inscenační tým - Sezóna:
CHAPLINChoreografie
CHAPLINChoreografie
Love Hurts ... PetruškaRežie
Choreografie