Narodil ve městě Hefei, nedaleko Šanghaje, kde také absolvoval zpěv na Šanghajské hudební konzervatoři. Ve studiu pokračoval na Univerzitě v Los Angeles a v Juilliardově operním centru v New Yorku. Získal studijní stipendium na Hudebním festivalu v Aspenu v Coloradu a na Hudební akademii v Santa Barbaře v Kalifornii.

Je vítězem mezinárodních pěveckých soutěží v Palm Springs a v Los Angeles a finalistou Metropolitního národního konkurzu v New Yorku. V roce 1992 přišel do Evropy, kde se stal členem Mezinárodního operního studia v Curychu.

Od té doby mnohokrát vystupoval v operních domech v Německu, Rakousku, Itálii, Velké Británii, Řecku, Kanadě a USA. V únoru 2008 se vrátil do Šanghaje, aby zde uskutečnil svůj čínský debut a představil se ve své oblíbené roli Otella (Verdi – Otello).

Ve stejném roce vystoupil v Milánské Scale v roli Kalafa (Puccini – Turandot). K jeho dosud nastudovaným rolím dále patří například Wagnerův Tannhäuser, Radames (Verdi – Aida), Giordanův Andrea Chénier, Mario Cavaradossi (Puccini – Tosca), Manrico (Verdi – Trubadúr), Turiddu (Mascagni – Sedlák kavalír) nebo Canio (Leoncavallo – Komedianti).

Obsazení - Sezóna:
CARDILLACDůstojník
CARDILLACDůstojník
Fotografie - Sezóna:
CARDILLAC
WeiLong Tao (Důstojník), Eva Dřízgová-Jirušová (Cardillacova dcera)
Foto: Martin Popelář
CARDILLAC
Eva Dřízgová-Jirušová (Cardillacova dcera), WeiLong Tao (Důstojník)
Foto: Martin Popelář
CARDILLAC
WeiLong Tao (Důstojník)
Foto: Martin Popelář
CARDILLAC
WeiLong Tao (Důstojník)
Foto: Martin Popelář