Pochází z Vídně, kde vystudovala Goethovu konzervatoř (u prof. KS Hilde Rössel-Majdan) a následně Vysokou školu múzických umění (u prof. Margit Klaushofer). V průběhu studií se zúčastnila mistrovských kurzů u KS Gunduly Janowitz a KS Otto Edelmanna. V současné době se zdokonaluje u prof. Elišky Pappové v Ostravě.

Je držitelkou cen z různých mezinárodních pěveckých soutěží – v roce 2003 získala cenu publika na Operetní soutěži Nico Dostala ve Vídni, v roce 2010 byla oceněna první cenou v kategorii opera a cenou Národního divada moravskoslezského na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech.

Již v průběhu studií se věnovala koncertní činnosti a interpretaci sakrální hudby ve významných vídeňských chrámech, zároveň v té době nastudovala první operní role – Eurydiku (Gluck – Orfeus a Eurydika), Dalindu (Händel – Ariodante) a Královnu noci (Mozart – Kouzelná flétna). V roce 2008 zpívala s velkým úspěch Gildu (Verdi – Rigoletto) na turné v Japonsku pod taktovkou Christiana Pollacka.

V sezóně 2008/2009 byla členkou operního studia v Komische Oper v Berlíně, kde zpívala například Barbarinu (Mozart – Figarova svatba), Chloe (Čajkovskij – Piková dáma) a Sidonii (Gluck – Armida). V sezóně 2009/2010 debutovala jako Najáda (Strauss – Ariadna na Naxu) v opeře v Curychu a ve vídeňské Volksoper, kde následně vytvořila rovněž Královnu noci (Mozart – Kouzelná flétna). V roce 2011 se zúčastnila úspěšného turné po Japonsku jako Micaëla (Bizet – Carmen).

Obsazení - Sezóna:
ŽIVOT PROSTOPÁŠNÍKAAnne Trulove