Mexický tenorista studoval klavír a varhany na Conservatorio Nacional de Musica v Mexiku a dva roky působil v mexické Národní opeře. Následně studoval zpěv a dirigování na Hudební univerzitě “Mozarteum” v Salcburku (profesoři Wilma Lipp, Sherrill Milnes, Bernd Weikl a další).

V sezóně 2000/2001 byl členem operního studia v Rýnské národní opeře ve Štrasburku. V letech 2002-2006 působil v operním souboru Zemského divadla v Linci (Macduff – Macbeth, Nemorino – Nápoj lásky, Turiddu – Sedlák kavalír, Jeník – Prodaná nevěsta, Princ – Rusalka, Tamino – Kouzelná flétna, Don Carlo – Don Carlo, Don José – Carmen, Cavaradossi – Tosca, Pinkerton – Madama Butterfly, Des Grieux – Manon Lescaut, Edgardo – Lucia di Lammermoor a další.). V roce 2006 vystoupil s obrovským úspěchem v roli Jeníka ve Smetanově Prodané nevěstě v Lidové opeře ve Vídni a v roli Romea v Gounodově Romeovi a Julii v Salcburku.

V letech 2006-2008 byl členem operního souboru Státního divadla v Hannoveru (Don José – Carmen, Rodolfo – Bohéma, Vévoda mantovský – Rigoletto). Od roku 2009 opět působí v Linci (Hoffmann – Hoffmannovy povídky, Walter von Stolzing – Mistři pěvci norimberští, Manrico – Trubadúr a další). Hostoval například v Kolíně nad Rýnem, Darmstadtu, Wiesbadenu, Basileji a New Yorku. 

 

 

Obsazení - Sezóna:
ROMEO A JULIERoméo
ROMEO A JULIERoméo
Fotografie - Sezóna:
ROMEO A JULIE
Pedro Velazquez Diaz (Roméo)
Foto: Daniel Jäger
ROMEO A JULIE
Pedro Velazquez Diaz (Roméo), Michal Křístek (Mercutio)
Foto: Daniel Jäger