Francouzký hudební skladatel marockého původu, narozený v roce 1953 v Jeruzalémě. Původně samouk, který začínal hrát na exotické nástroje - tabla, tonbak a konga. Až později začal studovat u různých mistrů tradiční i klasické hudby.

Jeho první hudební setkání s tancem bylo v roce 1976, kdy přijal spolupráci s jihoafrickým choreografem Peterem Gossem. Od té doby pracoval s různými choreografy současného tance jako např. Marie-Claudie Pietragalla, Carolyn Carlsson nebo Francesca Lattuada. Je autorem hudby k řadě baletů, velmi výrazná je ovšem také jeho filmová tvorba, za kterou získal řadu nominací a ocenění. Např. film Amen (režie Costa-Gavras - 2002),  The Trail (režie Eric Valli - 2006), Live and Become (režie Radu Mihaileanu - 2005), Glory (režie Rachid Bouchareb - 2006). V roce 2010 získal Césara za nejlepší sountrack k filmu The Concert (režie Radu Mihaileanu).

Do NDM ho přivedla úspěšná spolupráce s choreografem a režisérem Padajících andělů Philippem Talardem, kterému komponoval hudbu ke třem baletům uváděným v Národním divadle v Mannheimu.

 

Inscenační tým - Sezóna:
PADAJÍCÍ ANDĚLÉHudba