Ivan Buraj

Narodil se v roce 1988 v Bratislavě. Po neúspěších na recitačních soutěžích začal navštěvovat divadelní spolek Ludus, kde se rozhodl pro studium režie. V roce 2007 byl přijat na divadelní režii na JAMU do ateliéru Iva Krobota a Petra Oslzlého. Během studia absolvoval pracovní stáž v Národním divadle při přípravě inscenace Roberta Wilsona Věc Makropulos. Bakalářské studium uzavřel inscenací textu Wernera Schwaba Lidumor aneb Má játra bezesmyslu, kterou vytvořil spolu s dramaturgyní Dagmar Radovou, s níž spolupracuje na většině svých projektů.

Magisterské studium ukončil inscenací Princ Homburský podle Heinricha von Kleista. Zde jako základní téma své práce formuluje fenomén „ubývající skutečnosti“ a „vyprazdňujícího se subjektu“. Inscenace získala na mezinárodním festivalu divadelních škol ISTROPOLITANA speciální cenu poroty a cenu publika. Inscenace byla též nominována na Inscenaci roku v rámci Divadelních novin.

V sezóně 2012/2013 pro studio HaDivadla vytvořil autorskou inscenaci Kreatury a do scénického časopisu Divadla Husa na provázku Rozrazil, který byl tentokráte věnován tématu Nynější krize, přispěl svou inscenační črtou o veřejném prostoru.

V sezóně 2013/2014 spolupracoval s Divadlem Letí v rámci inscenačního projektu Proti pokroku, proti lásce, proti demokracii realizovaného v centru současného umění DOX.

V tomto roce také začal pracovat na inscenaci Zámek (záře integrace). Tento autorský přepis Kafkova Zámku vznikl pro brněnské HaDivadlo a premiérován byl začátkem sezóny 2014/2015.
Inscenační tým - Sezóna:
ODSUN!!!Autor
Režie
ODSUN!!!Autor
Režie