Narodil se v roce 1946 v Brně v židovské rodině. Po maturitě začal studovat medicínu, po necelých dvou semestrech ale odešel. Pracoval postupně jako jádrař, pomocný dělník a dále v Královopolské jako rozpočtář. Následovalo studium režie na JAMU, kterou absolvoval v roce 1977. Už během studií režíroval i hrál, po absolutoriu krátce působil v satirickém divadle Večerní Brno, odkud prchl.

V letech 1978–1993 byl členem Hanáckého divadla v Prostějově, které je známé, po přestěhování do Brna, jako HaDivadlo. Na profilování poetiky tohoto divadla se významně podílel jako režisér, herec i autor. Kromě brněnských scén působil či působí jako režisér či (spolu)autor v celé řadě divadel v ČR (např. Divadlo Husa na provázku, Studio Ypsilon, Divadlo v Dlouhé, Divadlo Na Jezerce, Divadlo Rokoko, Národní divadlo Brno, Dejvické divadlo, Divadlo Komedie, Klicperovo divadlo ad.) i v zahraničí (Rakousko, Německo, Polsko). Poněvadž jde o renesanční osobnost, píše také divadelní hry, vyučuje a příležitostně hraje ve filmu i v TV.

Je autorem cca 85 dramatických textů, vlastních i dramatizací, přibližně napůl. Jeho hry lze rozdělit do tří skupin: v první sleduje (neiluzivně) téma střetu generací a snaží se o zachycení „dějin duše“, v druhé si všímá banálních životních situací a ty zveličuje a dovádí do krajních poloh. Napsal též řadu textů z divadelního prostředí. Je pro něj charakteristický smysl pro trapnost, groteskní realismus a satirickou nadsázku.

 V 80. letech začal být obsazován do filmových a televizních rolí. Největší ohlas měly role Arnošta ve filmech Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Malostranské humoresky, Něžný barbar a Lustiga ve snímku Lotrando a Zubejda. Další filmy a seriály, kde se objevil, jsou např. Zvířata ve městě, O ztracené lásce, Otesánek, Modrý Mauritius, Proč bychom se netopili a mnohé další. V současnosti píše a režíruje divadelní hry a učí na VŠKK, občas i na JAMU, DAMU, je profesorem pro obor dramatická umění.

Inscenační tým - Sezóna:
HOSTINEC U KAMENNÉHO STOLUAutor