MICHAŁ ZNANIECKI
režisér
 
Narodil se ve Varšavě, kde později studoval na Akademii dramatických umění. Následně dovršil svá studia v Boloni a Miláně. Jeho kariéra začala v roce 1994 a od té doby režíroval v Polsku, Francii, Belgii, Irsku a Itálii, později také ve Španělsku, Izraeli, Argentině a Uruguayi. 
Vytvořil více jak 200 inscenací činoherních, operních i muzikálových v předních divadlech a festivalech celého světa, kde pracoval s těmi nejlepšími herci i pěvci, jako jsou Plácido Domingo, Piotr Beczała, Lorin Maazel nebo José Cura a další.
V roce 1994 debutoval v milánské La Scale jako nejmladší režisér v historii tohoto divadla, později se stal také nejmladším uměleckým ředitelem Národní polské opery ve Varšavě a generálním manažerem Poznaňského operního domu. 
Za své projekty získal Zlatou medaili za společenský a umělecký přínos prezidenta regionu Puglia. Jeho inscenace Dr. Jekyll a Mr. Hyde (2007) a Producenti (2009) vyhrály ruské Ceny Zlatá maska (2007: nejlepší inscenace roku, 2009: nejlepší režisér, nejlepší „show“). 
Stal se tvůrcem obrovských open-airových projektů: Otello a Nápoj lásky na vodě, Turandot a Maškarní ples na olympijském stadionu ve Vratislavi, La traviata a Carmina burana s izraelskou operou v pevnosti Masada v Judské poušti. 
Jeho inscenace Evžena Oněgina (ABAO, španělské Bilbao) byla oceněna Premios Líricos Teatro Campoamor za nejlepší novou produkci roku 2011. Chorvatská asociace činoherních umělců pak ocenila jeho Mefistofela jako nejlepší operní inscenaci v roce 2014. 
Znaniecki je také držitelem ceny Premio Abbiati 2015, italského operního Oskara za inscenaci 200.com projektu – Komedianti
Za svou práci zakladatele a uměleckého ředitele festivalu Opera Tigre a velvyslance evropského hlavního města kultury – Vratislav 2016 získal v roce 2012 ocenění ministerstva kultury a národního dědictví Polské republiky Silver Gloria Artis.
 
Inscenační tým - Sezóna:
IFIGENIE V AULIDĚRežie