PATRICIA VÁZQUEZ IRURETAGOYENA
 
Patricia Vázquez Iruretagoyena, narozená ve Španělsku, započala svá taneční studia v Alicante a pokračovala na Instituto del Teatro v Barceloně, kde absolvovala v oboru současný tanec v roce 2002.
Svou profesionální taneční kariéru zahájila v mladém souboru IT Dansa v Barceloně a pokračovala ve Stadttheater Bern pod vedením Stijn Celis. Později pracovala celých šest let v Cullberg Ballet, až do jara 2015. Účinkovala mimo jiné v choreografiích autorů jako Stjin Celis, Johan Inger, Mats Ek, Tilman O'Donell, Jefta Van Dinther, Magrét Sara Gudjonsdottir a Benoit Lachambre.
 
Vedle své taneční kariéry pracuje Patricia od roku 2009 jako asistentka choreografů Matse Eka a Johana Ingera se soubory Ballett am Rhein (Düsseldorf), Les Ballets de Monte-Carlo, Theater Basel, Ballet du L'Opéra national du Rhin (Mulhouse), Aterballetto (Itálie) a NDT II.
 
Roku 2015 byla asistentkou produkce a manažerkou zájezdu u Nordberg Movement se švédským choreografem Björnem Säfstenem a od roku 2016 je koordinátorkou projektu a uměleckou spolupracovnicí italského choreografa Mirka Guida usazeného ve Stockholmu.
 
V červnu 2017 obdržela v oboru choreografie titul MFA na University of Dance and Circus of Stockholm. V současné době kombinuje svou profesionální kariéru s programem Somatic Movement Educator na škole Body‑Mind Centering School  a producentským stipendiem na SITE, což je produkční centrum a umělecká platforma ve Stockholmu.

 

Inscenační tým - Sezóna:
All That Jazz, Rock, BluesAsistent choreografie
All That Jazz, Rock, BluesAsistent choreografie
All That Jazz, Rock, BluesAsistent choreografie