I letos Národní divadlo moravskoslezské ve spolupráci s Ateliérem připravuje letní workshopy pro mládež přímo v prostorách divadla: 


11. - 13. 8. 2014 JAK SE DĚLÁ DIVADLO?

Pro zájemce ve věku 16 – 19 let

Pod vedením umělců NDM v sérii workshopů okusíme profese, které jsou základem při tvorbě divadelní inscenace: herectví, režii, dramaturgii, scénografii. 
 
Do projektu se tedy mohou hlásit nejen milovníci herectví (do hereckého workshopu), ale také ti, kteří mají "básnické střevo" a zajímá je práce s dramatickým textem (do workshopu dramaturgie), ti, kteří inklinují spíše k výtvarnému vyjádření (do scénografického workshopu) i ti, kteří mají ambice režisérské (do workshopu režie). 
 
Během tří dnů společně vytvoříme krátký divadelní tvar, výstup z workshopu, který budeme na závěr (13. 8. ve večerních hodinách) prezentovat pro spřátelené publikum na komorní scéně Divadla Antonína Dvořáka. Worskhopem budou provázet Peter Gábor, Dagmar Radová, David Bazika a Renáta Klemensová.
 
Účastnický poplatek je 500Kč.
Kapacita workshopů je omezená.
 
Přihláška ke stažení
(Povinnou součástí přihlášky je MOTIVAČNÍ DOPIS (v rozsahu maximálně 1 normostrany), ve kterém můžete popsat své dosavadní zkušenosti s divadlem a své důvody pro přihlášení na workshop.)
Přihlášky zasílejte na: prazdninyNDM@ndm.cz
 
 
18. - 20. 8. 2014 STAŇ SE HERCEM!

Pro zájemce ve věku 12 – 15 let
 
Letní herecká škola Staň se hercem! je určena všem mladým divadelním nadšencům, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hercem v divadle, láká je poznat, jací jsou herci NDM, když zrovna nestojí na jevišti, touží proniknout do divadelního zákulisí a poznat nové kamarády s podobnými zájmy. Workshopy proběhnou ve zkušebně Divadla Antonína Dvořáka pod vedením herců NDM – Ivana Dejmala, Martiny Šnytové a Radany Otipkové (lektorka Ateliéru pro děti a mládež).
 
Workshop Staň se hercem je ZDARMA.
Kapacita workshopů je omezená.
 
Přihláška ke stažení 
Přihlášky zasílejte na: prazdninyNDM@ndm.cz
 

Akce probíhají za finančního přispění Statutárního města Ostrava.