BALET
OD BAROCCA K JAZZU
Premiéra 31.8.2018, 19:00 hodin
Itálie
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

OD BAROCCA K JAZZU - Premiéra 31.8.2018

Premiéra 31.8.2018, 19:00 - Itálie

logoInformace
Představení připravené na míru 51. ročníku mezinárodního Festivalu delle Nazioni, který se tradičně koná v Città di Castello v Itálii.  
Letošní ročník je věnovaný prezentaci České republiky. Speciální festivalový program s názvem OD BAROKA K JAZZU… představí 3 choreografie z repertoáru baletu NDM: Après rasage české choreografky Reginy Hofmanové, Barocco polského choreografa Jacka Przybyłowicze a O Balcão de Amor izraelského choreografa Itzika Galiliho. 
Duchem barokní doby inspirovaná choreografie Barocco choreografa Jacka Przybyłowicze není postavena na konkrétní literární fabuli, zároveň se však nevzdává jistého rysu příběhovosti. Výsostně současná taneční forma ovlivněná izraelským tanečním stylem a osobností Ramiho Be’era nabízí dynamickou plasticitu pohybů vytvářených s důrazem na čistotu detailu a evokuje pocit, že lidské tělo nemá pohybové limity, čímž dosahuje mimořádně silného výrazu v sepětí s hudbou Johanna Sebastiana Bacha. 
Choreografii Reginy Hofmanové Après rasage výrazně podporuje hudba Ástora Piazzolly. Choreografka je přesnou pozorovatelkou nonverbálního lidského projevu. Její choreografie stojí na pomezí pohybového a tanečního projevu. 
Program uzavírá energický titul Itzika Galiliho O Balcão de Amor s hudbou Péreze Prada. V chytlavých rytmech kubánského mamba přivádí choreograf na scénu skupinu nejrůznějších lidských typů a jejich „minipříběhů“. 
--------------------------
Dalšími reprezentanty České republiky na festivalu budou Lenny (Lenka Filipová se skupinou), houslistka Dagmar Valentová, klavíristka Veronika Böhmová, Jihočeská filharmonie a Pavel Šporcl & Gipsy Way Ensemble. 
 
Výjezd souboru baletu finančně podpořilo statutární město Ostrava, Moravskoslezský kraj a Ministerstvo kultury.
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
31.8.201819:00ItáliePremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoVideo
logoAudio
logoSouvisející