ZAŽIJTE BALET!!! – WORKSHOP I SLAVNOSTNÍ DERNIÉRA
BALET / 29.11.2019
Již 30. 11. máte poslední možnost shlédnout extázi tance v podobě baletní inscenace ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES. Další baletní program je připraven na 3. 12. v podobě tanečního WORKSHOPU Jiřím Pokorným.
 
sobota 30. listopadu 2019, Divadlo Jiřího Myrona
 
Taneční inscenace ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES je působivou fúzí hudebních stylů, v níž se uplatňují různorodé taneční techniky často spojené s akrobatickými prvky. Jednotlivé části inscenace nás zavedou do různých dob a míst, mnohdy exotických, a nikde nechybí dráždivost mimořádného smyslového zážitku příznačná pro živý moderní tanec.
 
Choreografie Itzika Galiliho O Balcão de Amor připomene nástup kubánského mamba a hudbu Péreze Prada, který je dodnes označován za krále tohoto žánru. V choreografii Johana Ingera Rain Dogs zazní charakteristický hlas Toma Waitse, jehož šansony a blues mají někdy až industriální zvuk. A dostane se i na tango argentinského hráče na bandoneon Ástora Piazzolly, jež se stalo inspirací pro choreografii Après rasage Reginy Hofmanové.
 
 
úterý 3. prosince 2019, baletní sál Divadla Jiřího Myrona
 
Zveme na pohybový workshop s jedním z nejúspěšnějších českých tanečníků a v posledních letech i choreografů Jiřím Pokorným, který vzešel z „Kyliánovy líhně“. Prošel dlouholetým angažmá v Nederlands Dans Theater, několik let tančil v souboru Kidd Pivot kanadské choreografky Crystal Pite a v posledních letech se stále intenzivněji věnuje vlastní tvorbě. Pokorný je autorem choreografie Útěk obra (součást incenace VZLETY A PÁDY), která je na našem repertoáru. Přijďte Zažít balet!!! na vlastní tělo a ochutnat pohyb z choreografie Útěk obra.

Cena workshopu je 150 Kč (dospělý), 120 Kč (student) – není vhodné pro lidi bez jakékoliv pohybové zkušenosti, doporučený věk +14.
Rezervace míst na e-mailu: atelier@vasedivadlo.cz