PRVNÍ FOTOGRAFIE SATIRICKÉ KOMEDIE REVIZOR
ČINOHRA / 5.3.2020
Ve čtvrtek 12. března se můžete těšit na očekávanou premiéru slavné a nestárnoucí satirické komedie REVIZOR ruského autora Nikolaje Vasiljeviče Gogola. A jak bude inscenace vypadat?
 
Dnes je již hra, již autor napsal v roce 1836 na základě inspirace svého velkého přítele básníka Alexandra Puškina, o komické záměně jednoho nevýznamného úředníčka za vysokého revizora z hlavního města (jehož příjezd byl předtím oznámen) notoricky známá. Přesto však neztratila nic ze své přímočarosti, aktuálnosti a nesmlouvavosti, s jakou neomylně – a v brilantní komické nadsázce – zesměšňuje lidskou hloupost, hamižnost a úplatkářství.
 
Sám autor chtěl v REVIZOROVI poukázat na všechny nedostatky ruské společnosti, které během svého života poznával. Pojďte se zase vy podívat, nakolik jsou tyto nedostatky podobné těm našim...
 
Režie inscenace se ujal šéf činohry Vojtěch Štěpánek, dramaturgem je Adam Gold. Hudbu složil Nikos Engonidis, scénu vytvořil Jan Tobola a kostýmní návrhy Marta Roszkopfová. V hlavních hereckých úlohách se můžete těšit na Petra Panzenbergera jako Chlestakova, Vladimíra Poláka jako Hejtmana, v roli jeho ženy Anny uvidíte Kateřinu Breiskou, v dalších krásných úlohách pak Jiřího Sedláčka, Vladimíra Čapku, Jana Fišara, Tomáše Jirmana a další. (ag; foto Radovan Šťastný)
 
Premiéra 12. března 2020 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka