ZÁZNAM INSCENACE ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNA
OPERETA / MUZIKÁL / 26.5.2020
ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNA, klasická opereta s romantickým příběhem lásky varietní hvězdy Sylvy Varescu a mladého knížete Edwina ze vznešeného rodu von Lippert-Weylersheim, baví diváky již přes sto let...
 
Mladý vídeňský kníže Edwin se zamiluje do hvězdy budapešťského kabaretu Orfeum Sylvy Varescu. Ta ale právě odjíždí na turné do Spojených států a Edwin sám je povolán zpět ke svému pluku. Aby Edwin Sylvě v odjezdu zabránil, udělá okamžité rozhodnutí: nabídne Sylvě manželství a své rozhodnutí stvrdí ještě tentýž večer před notářem přímo v Orfeu. Současně ale přichází od jeho rodičů formální oznámení Edwinových zásnub se sestřenicí Anastázií. Sylva se o zasnoubení dozví a rozhodne se, že Edwina vytrestá...
 
Oblíbená ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNA, pověstná svým hudebním temperamentem, líbivými valčíky i ohnivými čardášovými melodiemi určitě nezklame žádného příznivce klasické operety!
 
Nejslavnější operetu Emmericha Kálmána v Národním divadle moravskoslezském režíroval Lumír Olšovský, scénu navrhl známý scénograf Šimon Caban. Kostýmy jsou dílem Romana Šolce, který patří k nejvyhledávanějším kostýmním výtvarníkům. Tuto inscenaci ČARDÁŠOVÉ PRINCEZNY hudebně nastudoval Karol Kevický, režijně spolupracovala také  šéfka souboru opereta/muzikál Gabriela Petráková, dramaturgem je Pavel Bár, choreografie vytvořila Jana Vašáková. Působivost inscenace podtrhuje přítomnost cimbálové muziky Tolar, která některá hudební čísla doprovodila přímo na jevišti.
 
V záznamu zazní všechny slavné hity ČARDÁŠOVÉ PRINCEZNY, například Dívenky, dívky a dámy šantánů, Vlaštovčí duet, Joj mamá!, Hajmási Péter, Hajmási Pál a mnoho dalších. Kromě oblíbených sólistů NDM vystoupí v inscenaci také špičkoví hostující umělci včetně Luisy Albrechtové, kterou velmi dobře zná i operetní publikum ve Vídni díky jejímu působení v inscenacích Wiener Volksoper. Dalším vzácným hostem je dlouholetá hvězda Hudebního divadla Karlín Galla Macků.