EVA URBANOVÁ OSLAVÍ KULATÉ NAROZENINY GALAKONCERTEM V OSTRAVĚ
OPERA / 20.5.2021
NDM pořádá 20. května od 20.00 hodin unikátní gala: Sopranistka Eva Urbanová oslaví v Ostravě jediným koncertem své životní jubileum. Orchestr opery NDM řídí Robert Jindra. Koncert odvysílá živě TV Noe.
 
Stanici naladíte v běžné nabídce televizního vysílání, má celoplošný dosah v ČR a v zahraniční bude možné koncert sledovat prostřednictvím i-vysílání. Více informací ZDE.
 
Eva Urbanová je rozhodně jedna z největších operních hvězd posledních desetiletí. Je sólistkou Národního divadla v Praze, má za sebou hostování ve světových operních domech, jako jsou Metropolitní opera v New Yorku, milánská La Scala, Covent Garden v Londýně nebo Volksoper ve Vídni.
V Ostravě hostovala od roku 2010 v šesti operách včetně Janáčkovy Její pastorkyně v roli Kostelničky Buryjovky, za kterou dostala už dříve 2x Cenu Thálie. V Ostravě několikráte koncertovala. Program čtvrtečního koncertu je sestaven ze čtyř oper, v nichž jste pěvkyni mohli u nás vidět. Více informací ZDE.
 
Jako bonus jsme pro Vás připravili také rozhovor se sopranistkou Evou Urbanovou o velkém hlasu, který nikdo nebude chtít poslouchat, o urputnosti, o víře, která je silnější než cokoli jiného a radosti z každého dne. S pěvkyní si v Divadle Antonína Dvořáka před jejím ostravským koncertem povídala Kateřina Huberová.
 
(šs)