OSTRAVSKÉ DNY ODSTARTOVALY
OPERA / 6.8.2021
Do Ostravy se zanedlouho sjedou asi dvě stovky hudebníků. Podílet se budou na 11. bienále jednoho z největších festivalů, který je zaměřen na otázky, problémy a koncepty soudobé tvorby.
 
Jak dnes přemýšlejí o hudbě mladí skladatelé z Evropy, Ameriky nebo Asie? Jaké umělecké světy nabídnou ti nejzkušenější skladatelé a interpreti proslavení předními vydavatelskými labely, působením na prestižních univerzitách nebo (a to hlavně) svou originální, autentickou prací? Na která ikonická díla avantgardistů z dřívějška vzpomene festival tentokrát? Odpovědi na tyto a jiné otázky nalezneme během 10 festivalových dní během 19. – 28. srpna, a to na mnoha místech Ostravy – od Trojhalí Karolina, přes Divadlo Jiřího Myrona, Katedrálu Božského Spasitele až po BrickHouse v Dolní oblasti Vítkovice. Všude tam se budete mít možnost setkat s velkými orchestrálními skladbami, sborovou, komorní a elektronickou hudbou, site-specific performancemi nebo díly hnutí Fluxus.
 
Podrobný program festivalu na stránkách: http://www.newmusicostrava.cz/cz/ostravske-dny/program/
 
Permanentka na všechny koncerty festivalu: v předprodeji 950 Kč, na místě konání 1 000 Kč. Sleva pro studenty, seniory, ZTP/P činí 200 Kč z ceny permanentky. Vstupné na jednotlivé koncerty uvedeny na webových stránkách: http://www.newmusicostrava.cz/cz/ostravske-dny/vstupenky/
(kk)