OHLÉDNUTÍ ZA ČINOHERNÍMI PREMIÉRAMI
ČINOHRA / 18.10.2021
Soubor činohry má za sebou hned dvě říjnové premiéry. Komorní marketingovou hru TO VIDEO NIKDO NEUVIDÍ a poetickou inscenaci o víře, češství a pivu NĚCO PRO LIDI.
V pátek 15. října proběhla v Divadelním klubu s velkým úspěchem premiéra hry Něco pro lidi, kterou napsal šéf činohry na míru hercům souboru.
"Divadelní klub v ostravském Divadle Jiřího Myrona přivítal opět po delší době diváky. Po úspěšné inscenaci Moskva-Petušky, která se v tomto prostoru hrála osm let, přichází autorský text šéfa činohry NDM Vojtěcha Štěpánka Něco pro lidi. Vyzrálý text, který není psán horkou jehlou, ukazuje češství a hrdinství svérázným pohledem, který rozhodně nenudí a ustojí jakékoli náznaky klišé. (...) Co je však na této inscenaci to pravé ořechové, jsou postavy a jejich představitelé. Všichni se ve svých rolích viditelně baví a zároveň baví i diváky. Každá postava je sama o sobě sice hodně přitažená za vlasy, ale finální kombinace je perfektní. (...) Všichni za jednoho a jeden za všechny. Jak dlouho jim tento entuziasmus vydrží, to se dozvíte, když si na představení zajdete a že nebudete litovat."
Evelína Vaněk Síčová
(ostravan.cz), 16. 10. 2021
Přijďte do Divadelního klubu, na podzimní reprízy zbývá už jen pár vstupenek!
 
Foto Radovan Śťastný
 
V sobotu 16. října představil soubor činohry druhou říjnovou premiéru. Hru Martina Crimpa To video nikdo neuvidí, černou komedii o nakupování a manipulaci. Inscenaci můžete navštívit v nebližších termínech 19., 26. a 30. října od 19. hodin v Divadle „12“. Srdečně zveme!
 
Foto Radovan Šťastný