ČINOHRU ČEŠKY KRÁSNÉ, ČEŠKY MÉ! ČEKÁ KVĚTNOVÁ DERNIÉRA!
ČINOHRA / 6.5.2022
Diváci Národního divadla moravskoslezského mají poslední šanci vidět úspěšnou komediální revue ČEŠKY KRÁSNÉ, ČEŠKY MÉ!, která mapuje osudy významných českých hrdninek 20. století. Derniéra se usktuteční 10. května v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Oceňovaný polský dramatik Piotr Rowicki napsal hru přímo na tělo souboru činohry Národního divadla moravskoslezského. Ve svém neotřelém pohledu mapuje české a československé dějiny 20. století skrze osudy našich významných hrdinek. Samotná hra překvapuje diváky svou originalitou, s níž autor Piotr Rowicki dokázal propojit veškerou tíhu našich moderních dějin s výraznou a překvapující nadsázkou. V inscenaci se představí Lada Bělašková coby Marta Kubišová, Petra Kocmanová jako Ivana Trumpová, Sára Erlebachová v roli Lídy Baarové, Aneta Klimešová jako Věra Čáslavská a Martinu Navrátilovou ztvární host souboru Kateřina McIntosh. Mužské postavy jsou v podání Martina Dědocha, Roberta Finty, Petra Panzenbergera a Víta Rolečka.
 
 
Osudy malých i velkých hrdinek a hrdinů na pozadí zásadních dějinných událostí rozkrývají témata, která se dotýkají každého z nás, dotýkají se nás jako národního kolektivu. Odlehčený pohled na významné milníky dovoluje pak nahlédnout na naši historii s odstupem a pobavením. Nenechte si ujít svou poslední šanci vidět inscenace ČEŠKY KRÁSNÉ, ČEŠKY MÉ! Zbývá posledních pár vstupenek! Derniéra se uskuteční 10. května v 18.30 hodin. Srdečně zveme!