POSLEDNÍ DVĚ UVEDENÍ DOBRODRUŽNÉHO BALETU KORZÁR
BALET / 25.5.2022
Balet Národního divadla moravskoslezského zve diváky na poslední dvě reprízy výpravného dobrodružného baletu KORZÁR, které se uskuteční 27. května a 1. června od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.

Soubor baletu NDM zve příznivce romantických baletních příběhů na poslední dvě předsavení inscenace, která výchází z legendy o zuřícím korzárovi, plujícím přes oceány ve snaze najít svoji lásku, kterou kdysi unesl obchodník s otroky. Výpravný dobrodružný balet Korzár hudebního skladatele Charlese Adolpha Adama hudebně upravil Joris Barcaroli, který se snažil respektovat původní partituru, ale zároveň ji taky obohatil. Není svázán tradicí a neváhal použít modernější harmonie odpovídají atmosféře putování a dobrodružství. Choreograf Michel Bejar spolu s dramaturgyní Céline Barcaroli vytvořili pro soubor baletu NDM autorské dílo, které sice dějově vychází z původní předlohy, ale publiku poskytne ucelený dobrodružný příběh. Inscenace je vhodná i pro děti od pěti/šesti let a může být pro ně díky své výpravnosti a velmi srozumitelnému příběhu vhodným prvním seznámením s baletem.
 
 
Předposlení reprízu uvedeme 27. května v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Poslední derniérová plavba Korzára se uskuteční 1. června 2022. Srdečně zveme!