SOUBOR ČINOHRY PŘIPRAVUJE NA PODZIM DVĚ PREMIÉRY!
ČINOHRA / 16.7.2022
Nenechte si ujít první premiéry souboru činohry v sezóně 2022/2023. V září Vás zveme na BOUŘLIVOU PLAVBU a v listopadu přijďte na ples hasičů... připravujeme pro Vás adaptaci české filmové klasiky HOŘÍ, MÁ PANENENKO.
 
Na jeviště našeho divadla se opět vrací britská konverzační komedie Toma Stopparda BOUŘLIVÁ PLAVBA, tentokrát skvěle namíchaná s montypythonovským humorem! Na palubu zaoceánského parníku právě nasedli úspěšní autoři operet Turai a Gal spolu se skladatelem Adamem, který jako by ze skeče Ministerstvo švihlé mluvy vypadl. Společně s herci Natašou a Reném Sleděm mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru. Co na tom, že zatím nemají začátek ani konec. A nejspíš ani prostředek. Přípravy na premiéru však více než bouřlivé moře narušují bouřlivé vztahy... Ve volné adaptaci komedie Hra na zámku maďarského dramatika Ference Molnára si Stoppard pohrává s prolínáním fikce a reality a brilantními dialogy si utahuje z operetních klišé i ze samotného psaní divadelních textů. Premiéru uvedeme 17. září v Divadle Antonína Dvořáka v režii šéfa souboru Vojtěcha Štěpánka.
 
Vizuál pro plakát k inscenaci nafotil David Turecký, koláž zpracoval Miroslav Bláha.
 
Druhou činoherní premiérou příští sezóny bude HOŘÍ, MÁ PANENKO – titul, který netřeba příliš představovat. Forman, Papoušek a Passer objevili nový filmový jazyk. Stvořili umělecký obraz světa prolnutím snímání holé reality a inscenovaných situací. Také my si v naší inscenaci budeme hrát s hranicemi divadla a plesu, prolínat divadlo plné obrazů se situacemi z reálného života. Nejen jeviště, ale celé Divadlo Jiřího Myrona ožije hasičským bálem a bude to akce plná prožitků i požitků! Režisérem a autorem nové divadelní adaptace je Tomáš Svoboda, který je režisérem i diváckého hitu Goldoni po Ostravsku aneb Sluha dvou pánů. Premiéru uvedeme 26. listopadu 2022 v Divadle Jiřího Myrona.
 
Vizuál pro plakát k inscenaci nafotil David Turecký.
 
Co vše chystáme pro příští sezónu se můžete dočíst v našich brožurách, které si můžete vyzvednou v prodejní pasáži v Divadle Jiřího Myrona, nebo si je přečíst on-line.  Pokud se Vám nechce do čtení, ale přesto byste rádi měli přehled o dění v našem divadle v příští sezóně, poslechněte si náš speciální podcast, který vám v následujících minutách představí program 104. sezóny Národního divadla moravskoslezského.