COPPÉLIA - JEDEN Z NEJOBLÍBENĚJŠÍCH BALETNÍCH TITULŮ V ZÁŘÍ V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA
BALET / 10.9.2022
Balet Národního divadla moravskoslezského začíná novou sezónu 2022/2023 komickým baletem COPPÉLIA. Michaela Vápeníková obdržela za roli Svanildy širší nominaci na Cenu Thálie 2022.
 
Komický balet COPPÉLIA, který patří k nejoblíbenějším titulům klasického repertoáru, je inspirován povídkou německého spisovatele E. T. A. Hoffmanna, jenž je dnes považován za jednoho z předchůdců literárních žánrů hororu a fantasy. Hrdina příběhu, Coppélius, zlomyslný konstruktér mechanických hraček, zasáhne do života zamilované dvojice Franze a Svanildy svou oživlou loutkou, svůdnou mechanickou panenkou Coppélií. Inscenace v podání souboru baletu Národního divadla moravskoslezského v choreografii Giorgio Madii zaujala i porotu Cen Thálie a výkon tanečnice Michaely Vápeníkové v roli Svanildy ocenila širší nominací. Gratulujeme!
 
V září uvedeme tento balet hned dvakrát. V neděli 18. září v 16 hodin a v úterý 20. září v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Využijte speciální slevu rodinného vstupného a vezměte děti do divadla! Chystáme pro ně malé překvapení... 30 minut před začátkem obou představení proběhnou dramaturgické úvody, ve kterých se děti i dospělí mohou za účasti loutky Coppélie naučit její mechanický taneček. A potkáte zde i Coppéliuse s jeho tajemnými pomůckami!
 
Foto Serghei Gherciu
 
Těšíme se na Vaši návštěvu v Divadle Jiřího Myrona!