PUCCINIHO TOSCU UVEDEME DO KONCE SEZÓNY V POSLEDNÍCH ČTYŘECH PŘEDSTAVENÍCH
OPERA / 4.12.2022
TOSCA Giacoma Pucciniho je celosvětově pátou nejhranější operou. Jedno z posledních čtyř představeních v této sezóně v podání souboru opery Národního divadla moravskoslezského uvedeme ve středu 7. prosince 2022.
 
Děj opery se odehrává v Římě ve dnech 17. a 18. června 1800 na historickém pozadí vpádu francouzských vojsk vedených Napoleonem do Itálie. Klíčovou událostí je pak zejména bitva u Marenga, s jejímž domnělým i skutečným výsledkem jsme v průběhu hry obeznámeni. Na tomto pozadí se mezi trojicí hlavních postav Floriou Toscou, Mariem Cavaradossim a Baronem Scarpiou odvíjí příběh lásky, vášní a intrik směřující k nevyhnutelně tragickému konci. V prosincovém představení se v hlavních rolích představí Maida HundelingMartin Šrejma a Martin Bárta. Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského diriguje hudební ředitel souboru Marek Šedivý.
 
Foto Martin Popelář
Nenechte si ujít poslední představení opery v tomto roce, které pro Vás odehrajeme ve středu 7. prosince 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Poslední tři představení v této sezóně uvedeme 28. ledna, 25. března a 3. května 2023. Srdečně zveme!