PRODANÁ NEVĚSTA BUDE PRVNÍ PREMIÉROU SOUBORU OPERY V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 5.12.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského připravuje premiéru PRODANÉ NEVĚSTY. Inscenace je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024.
 
Nejpopulárnější českou národní operu a jednu z nejlepších komických oper světového repertoáru po třech letech vracíme na jeviště Národního divadla moravskoslezského. Nová inscenace Prodané nevěsty vzniká v koprodukci se Slovinským národním divadlem opery a baletu Lublaň, kde měla svou premiéru 24. ledna 2019 a naposledy se tato inscenace ve Slovinsku hrála v červnu 2022. Po posledním představení se její dekorace, kostýmy a rekvizity přesunuly do Ostravy. V Divadle Antonína Dvořáka se dočkáme slavnostních premiér 15. a 17. prosince 2022 v 18.30 hodin.
 
Foto Martin Popelář
V hlavních rolích se divákům představí Martin Štolba / Roman Vlkovič (Krušina), Eva Dřízgová-Jirušová / Anna Nitrová (Ludmila), Soňa Godarská / Veronika Rovná (Mařenka), Josef Škarka / Petr Urbánek (Mícha), Jana Hrochová / Dominika Škrabalová (Háta), Václav Čížek / Ondřej Koplík (Vašek), Philippe Castagner / Martin Šrejma (Jeník), Martin Gurbaľ / František Zahradníček (Kecal), Václav Morys / Peter Svetlík (Principál), Patricia Janečková / Karolína Levková (Esmeralda), Erik Ondruš / Roman Vlkovič (Indián) a další. Hudebního nastudování se ujal hudební ředitel souboru opery Marek Šedivý, režie Jiří Nekvasil.
Uvádíme v koprodukci se Slovinským národním divadlem opery a baletu Lublaň

Inscenace je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024.