Aneta Majerová

 
Rodačka z Čeladné žije od dětství v Brně, kde také v roce 2000 absolvovala osmileté studium na Taneční konzervatoři. V roce 2013 úspěšně dokončila magisterský obor mezinárodní vztahy a evropská studia na Metropolitní univerzitě v Praze.
 
Od roku 2000 úzce spolupracuje s Městským divadlem Brno, a to jak na jeho domovské scéně, tak na projektech v zahraničí. Jako taneč- nice debutovala v muzikálu Stanislava Moši a Zdenka Merty Svět plný andělů. Posléze tančila v inscenacích West Side Story, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Oliver!, Cikáni jdou do nebe, My Fair Lady ze Zelňáku, Čarodějky z Eastwicku, Orfeus v podsvětí, Jazz Side Story, Balada o lásce (Singoalla), Fame, Hair, Bouře, Kabaret, Mary Poppins, Kráska a zvíře, Flashdance nebo Duch. Ve spolupráci s režiséry Stanislavem Mošou, Petrem Gazdíkem, Stanislavem Slovákem a choreografy Igorem Barberićem nebo Vladimírem Kloubkem získala zkušenosti i jako asistentka režie a choreografie.
 
Od roku 2009 působí v Městském divadle Brno také jako choreografka. Jejím prvním počinem se stala choreografie k americkému muzikálu Probuzení jara v režii Stanislava Moši. V roce 2010 následovala choreografie k satirickému muzikálu Zdenka Merty a Jiřího Žáčka Ptákoviny podle Aristofana, o rok později k muzikálu Chicago, uvedenému jak v Brně, tak v Praze. V roce 2012 vytvořila choreografie k zahraničnímu turné muzikálu Hair. S režisérem Stanislavem Mo- šou dále spolupracovala na inscenacích Oidipus král, Výkřiky do tmy, Očistec, Skleněný pokoj a také muzikálech Čarodějky z Eastwicku ve slovinské Ljubljaně (2012) a Timm Thaler (2013) v německém Darmstadtu. Za svůj podíl na choreografii k muzikálu Kočky (2013) a muzikálu Flashdance (2013) získala ocenění „Nejvýraznější tvůrčí počin roku“ v divácké anketě Městského divadla Brno s názvem Křídla.

 

Inscenační tým - Sezóna:
PTÁKOVINY PODLE ARISTOFANAChoreografie
PTÁKOVINY PODLE ARISTOFANAChoreografie

Obsazení - Sezóna:
PTÁKOVINY PODLE ARISTOFANAVladěna / 2. rajka
PTÁKOVINY PODLE ARISTOFANAVladěna / 2. rajka