MARTIN ŠIMEK Z RADYNACESTU.CZ: MIKRODOVOLENÁ JE JAKO DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ – DOSTANETE MAXIPOŽITEK V KRÁTKÉM ČASE!
15.6.2022
Martin Šimek, majitel cestovní kanceláře Radynacestu.cz, je pravidelným návštěvníkem Národního divadla moravskoslezského. Na dovolené ale rád vstupuje přímo do děje. A na scénu přivedl i nový fenomén: Mikrodovolené. Kam vás zavedou a proč?
 
Pokud rádi poznáváte nová místa, ale máte na cestování jen omezený čas v roce, je mikrodovolená pro vás tím pravým řešením. „Čeká vás maxipožitek za krátký čas na těch nejzajímavějších místech v Evropě.“ Pokaždé jinam a kdykoliv znovu. A výhody? Kratší cesty se nemusí dlouze plánovat, nestojí tolik peněz a v práci se nenakupí příliš restů.
 
Z trendu mikrodovolené se během pár let stal fenomén. Nechybí vůbec nic, co má dovolená člověku dát. Odreagování, poznání nových míst, odpočinek, ale také nadhled a duševní rovnováhu, protože víme, že zanedlouho utečeme zas…,“ říká Martin Šimek, majitel CK Radynacestu.cz.

Do divadla míříte dobře naladěni a plni očekávání se těšíte na skvělý zážitek. Stejné je to i s dovolenou. Obojí přináší radost a příjemnou změnu v koloběhu každodenního života, kterou si lze dopřát i několikrát do roka.
 
Kam a s kým na takovou mikrodovolenou vyrazit? „V naší cestovce si vybere každý podle svého gusta. Máme zájezdy pro milovníky přírody, gastronomie, ale třeba i vojenské historie. A není výjimkou, když se s námi vydá člověk bez parťáka. Protože my jsme ideální parťák! Náš průvodce vás nikde nenechá napospas, budete součástí malé skupiny dalších cestovatelů a podíváte se i na místa, kam se běžní turisté jen tak nedostanou,“ vysvětluje Martin Šimek a přidává hned několik tipů na zajímavé destinace, které lze navštívit v každou roční dobu a vždy si jet pro zážitek.
 
Speciální zážitky nabízí Amsterdam. Příjemně se protáhnete na retro bicyklech a místa znalý průvodce vás potom protáhne znovu – tím nejlepším z města. Ochutnáte holandské sýry, podíváte se na květinové trhy, navštívíte i tradiční pivní putyku a čeká vás také plavba říčními kanály. TOP zážitek: Vyzkoušejte si jízdu na retro kole! V Amsterdamu dáváte na každém kroku přednost cyklistům. Zvládají na něm klevetit i vypít svou ranní kávu. Zkuste být jako oni.
 
V teplých měsících je ideální vyrazit na sever! Zkuste Švédsko. Vydáte se po stopách Vikingů, navštívíte švédské Stonehenge, Trollhättanské vodopády, královské pláže Öland… Prohlédnete si Kodaň i nejstarší skanzen světa. TOP zážitek: Ochutnejte tradiční masové kuličky! Ač jsou původem turecké, staly se symbolem švédské kuchyně.
 
A co takhle Irsko? Nechte se uhranout nedotčenou přírodou, objevte Dublin, Wicklow Mountains, Moherské útesy, zkuste irské pivo. TOP zážitek: Navštivte muzeum Old Jameson Distillary, kde bude prohlídka věnována pravé irské whiskey i se závěrečnou ochutnávkou.
 

Na retro kolech Amsterdamem...

Švédské masové kuličky. Dobrou chuť!

Odoláte irské whiskey? Vyzkoušejte!


Dopřejte si zážitky napěchované dny své mikrodovolené! Vymaníte se z rutiny, své starosti uvidíte z nové perspektivy a poznáte nová úžasná místa s průvodci, kteří jsou v cizině jako doma.

A co teď? Zajistěte si své předplatné do Národního divadla moravskoslezského do 1. 9. 2022 a zkuste své štěstí – ve hře je poukaz na zájezd s CK Radynacestu.cz v hodnotě 35 000 Kč.
 
Autorka: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz
Zdroj použitých fotografií: CK Radynacestu.cz – archivy průvodců a cestovatelů, fotobanka: Shutterstock.com