Choreograf a umělecký ředitel. V roce 1972 se účastnil tanečního tréninku v Mezinárodním centru tance v Cannes Roselliny Hightower. Už po třech letech studia tance vyhrál první cenu za choreografii a interpretaci v taneční soutěži v Lausanne.

Jako tanečník spolupracoval s řadou baletních souborů po celém světě, např. Ballet du XXiéme siécle in Bruxelles, založený Maurice Béjart, Národní baletní soubor v Lisabonu v Portugalsku, Městský balet Ria de Janeiro, Královský balet ve Flandrech v Antverpách nebo Taneční fórum v Cologne.

V roce 1988 se stal ředitelem divadla Ballet du Théatre de Ulm. V letech 1991 – 2001 působil jako ředitel Národního baletu v Mannheimu a mezi léty 2004 – 2006 byl jmenován kulturním poradcem Institutu Pierre Werner v Lucembursku. Tento institut usiluje o stimulaci kulturní diverzity, mezikulturní výměnu a dialog v Evropě. Se stejnou myšlenou pak společně s Francois Valentiny založili divadlo TNT – Theater Nomade Transparent. Jedná se o nestálou scénu, ve které Philippe Talard organizuje umělecké performance s evropskými umělci.

Inscenační tým - Sezóna:
ZÁZRAK V TICHUChoreografie
Scéna
Kostýmy
PADAJÍCÍ ANDĚLÉRežie
Scéna
Choreografie
Kostýmy
ZÁZRAK V TICHUChoreografie
Scéna
Kostýmy
ZÁZRAK V TICHUChoreografie
Scéna
Kostýmy
TANEČNÍK NA PROVAZERežie
Choreografie
Libreto