ZVEME VÁS NA KVĚTNOVOU BESEDU S PROFESOREM MARTINEM HILSKÝM
ČINOHRA / 5.4.2023
Nenechte si ujít besedu s renomovaným překladatelem Martinem Hilským nejen o připravované premiéře inscenace souboru činohry MARNÁ LÁSKY SNAHA. Shakespearovské MLSání s panem Hilským uvedeme koncem května v Divadle Jiřího Myrona.
 
V rámci připravované premiéry souboru činohry MARNÁ LÁSKY SNAHA, která bude mít premiéru 10. června 2023 v Divadle Jiřího Myrona, jsme pro Vás připravili květnové povídání s emeritním profesorem anglické literatury Martinem Hilským, který je uznávaným překladatelem Shakespearových dramat. Shakespearovké MLSání s Martinem Hilským se uskuteční 29. května 2023 v 17 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Akce je zdarma bez předchozí rezervace. Srdečně zveme!
 
Martin Hilský přeložil všechny Shakespearovy hry, které vyšly v unikátním svazku jako souborné a kompletní dílo Williama Shakespeara. Je však také autorem řady esejů k historii alžbětinské doby a velkým znalcem historie a kultury anglické renesance. Ve svých populárních přednáškách dokáže posluchačům vysvětlit fascinujícím a obohacujícím způsobem kontext vzniku Shakespearova díla. Jeho naučný výklad stojí za pozornost, a proto vás srdečně zveme k besedě s panem profesorem u příležitosti připravované inscenace Marná lásky snaha v činohře Národního divadla moravskoslezského.