NOVÝ PODCAST NDM S HEREČKOU SÁROU ERLEBACHOVOU
ČINOHRA / 14.4.2023
Zaposlouchejte se do našeho nového podcastu NDM! Moderátor a člen činohry Vít Roleček si v něm popovídal se svou kolegyní Sárou Erlebachovou.
 
Rodačka z Českého Těšína Sára Erlebachová patří mezi nejmladší členy souboru činohry Národního divadla moravskoslezského. V roce 2019 úspěšně ukončila Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a od té doby ji můžete pravidelně vídat na divadelních prknech. Její tvář vám bude známá také z televizních pořadů a filmů, svůj hlas propůjčila mnoha audioknihám.
 
V současné době ji diváci Národního divadla moravskoslezského mohou vidět v komediích GOLDONI PO OSTRAVSKU aneb Sluha dvou pánů, DONAHA! (Hole dupy), REVIZOR nebo HOŘÍ, MÁ PANENKO. Hereckou zkouškou dospělosti je pro ní titulní role v inscenaci MARIE ANTOINETTA. Nejbližší představení inscenace, ve které Sára exceluje, uvedeme 14. a 19. dubna 2023 od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Na obě představení zbývá posledních pár vstupenek! Srdečně zveme!
 
Rakouská vlčice. Děvka revoluce. Vdova Capetová. Malá Toinette... Nad jednoduchými soudy, které jsou pronášeny o Marii Antoinettě, se v rozhovoru s Vítem Rolečkem zamýšlí její představitelka Sára Erlebachová. Z marnotratné princezničky se stává v závěru hry vyzrálá žena nesmírného majestátu a o svém vlastním osobním i hereckém dospění mluví otevřeně i Sára. „Vědomé přijetí sexuality je pro herečku velmi důležité," říká pro podcast NDM.
 

Apple Podcasts: apple.co/3q2SbLx
Google Podcasts: bit.ly/3gB1Zs3
Spotify: spoti.fi/3vvjjnq