Ellie se narodila v High Wycombe ve Velké Británii. Do tance se zamilovala již ve dvou letech, kdy začala navštěvovat taneční školu pedagožky Julie Overton. V letech 2013–2016 pokračovala studiem na taneční škole Baylins Ballet Barn fungující mimo jiné pod vedením vynikající baleríny Annik Coatalen.

V letech 2015–2016 v rámci programu Senior Associate navštěvovala hodiny baletu na Královské baletní škole (Birmingham Royal Ballet). V šestnácti letech byla přijata do taneční školy Elmhurst Ballet School, která nabízí tvůrčí propojení s Birminghamským královským baletem. Byla několikrát oslovena ke spolupráci s tímto souborem, mimo jiné tančila v Louskáčkovi na turné v Royal Albert Hall (2017), poté v Krásce a zvířeti na turné po Velké Británii (2019). Účastnila se zkoušek s choreografem Waynem McGregorem v rámci studia jeho baletu Entity pro studentský soubor Elmhurst Ballet Company (EBC). V absolventském ročníku dostala šťastnou příležitost k vytvoření úžasného repertoáru, tančila například, například balkonové pas de deux z baletu Romeo a Julie sira Kennetha MacMillana, Odettu v bílém pas de deux z Labutího jezera nebo sólo v baletu Paquita.

Profesionální kariéru zahájila v roce 2019 v rumunském souboru Sibiu Ballet Theatre, kde tančila například Sněhovou královnu, Kolombínu a Pastýřku (Danse Des Mirlitons) v Louskáčkovi nebo demisólové role v Labutím jezeře v choreografii Vasila Petrutia.

Účastnila se 6. ročníku Mezinárodní baletní soutěže a festivalu tanečních škol v Pekingu (2018). Je semifinalistkou soutěže Genée International Ballet Competition (2017) a vítězkou mezinárodní choreografické soutěže Genée Dance Challenge (2016) v Lisabonu v Portugalsku, kde zaujala vlastní  choreografií sóla Skyward.

Od sezóny 2022/2023 nastoupila do souboru baletu NDM jako sboristka s povinností sóla.

Obsazení - Sezóna:
COPPÉLIAVESNICKÉ DÍVKY
DON QUIJOTEPřítelkyně Kitri Piccilia
Sborové scény - dívky
LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDADrosselmeyerova žena
Bohatá paní
Sněhové vločky
Španělky
Valčík
MAHLEROVY VZPOMÍNKY DÍVKY