Eric Trope je americký nezávislý choreograf, tanečník a organizátor kulturních projektů. Úzce spolupracuje s choreografem Justinem Peckem. Například jeho choreografii Heatscape úspěšně nastudoval s Finským národním baletem v Helsinkách a s Národním tanečním souborem v Madridu.

V únoru 2023 vytvořil choreografii pro americkou taneční společnost a vzdělávací instituci Joffrey Ballet poté, co uspěl v jejím projektu Choreographic Initiative Creative Movers, který se zaměřuje na průkopnické hledání budoucích tanečních tvůrců, zejména z oblasti současného tance a moderního baletu, jimž poskytuje možnost uskutečnit své nápady. V červenci 2021 se jako choreograf účastnil festivalu Nantucket Atheneum Dance na podporu tvorby umělců na ostrově Nantuckel ve státě Massachusetts, kde v předcházejícím roce zvítězil  v choreografické soutěži Choreo-contest.

V roce 2021 spolupracoval se školním souborem Pre-Professional Division Miami City Ballet a podílel se také na projektu pop-up série Miami City Ballet s baletním souborem Miami City Ballet.

V roce 2019 bylo jeho dílo uvedeno v centru scénických umění v Miami na Floridě (Adrienne Arsht Center for the Performing Arts) v rámci finále prestižní přehlídky Mainly Mozart Festival. V místním souboru Dimensions Dance Theater of Miami se taktéž uplatnil jako choreograf. V roce 2016 byl vybrán k účasti na podzimním zasedání Newyorského choreografického institutu, pobočky souboru New York City Ballet. Jeho krátký film Patience byl zařazen do programu přehlídky Mobile Dance Film Festival 2019. Roztančil též Ballet on the Beach Dance Festival, který se koná na atlantském ostrově Assateague, a Dvořákovu symfonii Z Nového světa.

V dubnu 2021 ukončil svou osmou sezónu v souboru Miami City Ballet v pozici tanečníka. Předtím čtyři sezóny tančil v soboru Pennsylvania Ballet a naposledy hostoval v tanečních souborech BalletX a Ballet Tucson. Jeho široký repertoár zahrnuje díla Balanchina, Robbinse, Forsytha, Ratmanského, Taylora, Kyliána, Pecka a mnoha dalších. Mezi jeho hlavní role patří: Riff v Robbinsově suitě West Side Story, Flegmatik v Balanchinových Čtyřech temperamentech, Johnny v inscenaci Paula Taylora, hlavní sólo v Balanchinově inscenaci Who Cares?, sólo v baletu Epizody v Balanchinově choreografii a v nastudování Paula Taylora. Jako sólista se také představil v choreografii Justina Pecka v muzikálu Rodeo.

V neposlední řadě je Trope spoluzakladatelem neziskové organizace Buddy System, která se zaměřuje na problematiku nedostatku potravin a která vznikla jako reakce na obrovské strádání miamské komunity během pandemie
covidu-19.

https://www.erictrope.com/

Inscenační tým - Sezóna:
HeatscapeChoreografické nastudování
Asistent choreografie
RAPSODIE BOHEMIAAsistent choreografie