Brandon Stirling Baker je americký mezinárodně oceňovaný světelný designér působící v oblasti tance, opery a divadla. Navrhuje světelný design pro divadelní scény, soubory, amfiteátry a koncertní síně ve Spojených státech i v Evropě, jako jsou Lincolnovo centrum, Kennedyho centrum, Hollywood Bowl, Walt Disney Concert Hall, New York City Ballet, San Francisco Ballet, Australian Ballet, Hong Kong Ballet, American Ballet Theater, Opera Philadelphia, Alvin Ailey American Dance Theater, Miami City Ballet, Boston Ballet, Joffrey Ballet, Houston Ballet, Pacific Northwest Ballet, Dutch National Ballet, Semperoper Dresden, Staatsballett Berlin a mnoho dalších.

Od roku 2010 byl tvůrcem světelného designu ve více než 30 světových premiérách inscenací choreografa Justina Pecka. Dále spolupracuje s choreografy, jako jsou Savion Glover, William Forsythe, Sufjan Stevens, Jamar Roberts, Michelle Dorrance, Pam Tanowitz, Anthony Roth Costanzo, Lauren Lovette, Tiler Peck, Shepard Fairey, Daniel Buren, Eva LeWitt, Marcel Dzama, Stephen Powers, Shantell Martin a Benjamin Millepied.

Baker byl v roce 2018 jmenován ředitelem světelného designu Bostonského baletu a je držitelem Ceny Knight of Illumination za svou práci v oblasti tance.

Foto Vincent Tullo

www.stirlingbaker.com

Inscenační tým - Sezóna:
HeatscapeSvětelný design
RAPSODIE BOHEMIASvětelný design