Argentinský tenor vystudoval zpěv na konzervatoři v Cordobě a na Instituto Superiore d'Arte při Teatro Colon v Buenos Aires, kde také debutoval jako Monostatos v Mozartově Kouzelné flétně.

V roce 1999 přesídlil do Itálie, kde na svůj první úspěch v roli Dona José (Bizet: Carmen) v Padově navázal jako Pinkerton (Puccini: Madame Butterfly) a Arrigo (Verdi: Sicilské nešpory).

Poté začala jeho kariéra strmě stoupat, spolupracoval s významnými režiséry jako je Franco Zefirelli (Aida v Římě a ve Florencii) či Pier Luigi Pizzi (Aroldo v Piacenze) a také dirigenty jako jsou Richard Bonynge (I Lombardi alla prima crociata na Colón Buenos Aires), Rafael Frühbeck de Burgos (Carmen v Tel Avivu a La Vida breve v Oslo a Bergenu) a Yves Abel (Carmen v Cagliari). Z jeho dalších rolí jmenujme alespoň následující: des Grieux (Pucini: Manon Lescaut), Macduff (Verdi: Macbeth), Radames (Verdi: Aida), Pollione (Bellini: Norma).

Obsazení - Sezóna:
LA WALLYGiuseppe Hagenbach
LA WALLYGiuseppe Hagenbach
Fotografie - Sezóna:
LA WALLY
Gustavo Porta (Giuseppe Hagenbach)
Foto: Daniel Jäger
LA WALLY
Olga Romanko (Wally), Gustavo Porta (Giuseppe Hagenbach)
Foto: Daniel Jäger
LA WALLY
Svatopluk Sem (Vincenzo Gellner), Agnieszka Bochenek-Osiecka (Walter), Gustavo Porta (Giuseppe Hagenbach), Olga Romanko (Wally)
Foto: Martin Popelář