U divadla začínal v 15 letech jako „štychař“ (osvětlovač) třítýdenní produkce muzikálu Hot Stuff v Oldham Coliseum Theatre v Anglii. V 16 letech předčasně opustil dvouletý kurz divadelní techniky, aby se stal nejmladším stage managerem (inspicientem) v Anglii ve slavném Blue Box Theatre by the Lake v Keswicku.

První profesionální výpravy vytvořil pro letní sezónu sedmi muzikálů v Gaiety Theatre na Isle of Man. Během svého působení na oddělení Performing Arts na Oldham College vedl studentské práce a zároveň vytvořil i scénu pro Cabaret a No More Sitting on the Old School Bench. Studenty učil nejen jak scény navrhnout, ale i jak je vyrobit. Založil značku Dave Benson Design, díky níž získal možnost pracovat na stovkách míst po celém Spojeném království, Irsku, a dokonce i v multimilionářském kasinu v Malajsii.

Navrhl a realizoval scény pro desítky divadelních inscenací, například Threads nebo Titanic, the Musical. V České republice vytvořil scény pro inscenace Můj romantický příběh v brněnském Buranteatru, Bohéma 1914 – zima, jaro v Divadle na Orlí a muzikály Mladý Frankenstein a Let snů Lili v Městském divadle Brno.

Ačkoliv se v poslední době věnuje zejména divadelní scénografii, stále spolupracuje s filmem a televizí, nejčastěji s BBC. Zároveň se s velkou radostí i nadále věnuje studentům v rámci svých kurzů na Manchester University i dalších vysokých školách.

Inscenační tým - Sezóna:
OLIVER!Scéna
OLIVER!Scéna
KISS ME, KATE (Kačenko, pusu!)Scéna
KISS ME, KATE (Kačenko, pusu!)Scéna
KISS ME, KATE (Kačenko, pusu!)Scéna