Hrací den: středa v 18.30 hodin
Kapacita: 60 míst
Cena: 1 680 Kč (dospělí), 1 380 Kč (studenti a senioři)

Anna Ziegler
POSLEDNÍ ZÁPAS
Režie Jiří Pokorný

Tenisová bitva na divadelních prknech. V semifinále US Open se střetávají americký velikán Tim a ruská vycházející hvězda Sergej. Napínavý souboj sledují také jejich partnerky – Timova manželka, trenérka Mallory, a Sergejova snoubenka, příležitostná modelka a herečka Galina. V klíčovém zápasu odkrývají hráči svoje skutečné charaktery, malá i velká traumata a způsoby, jak se s nimi vyrovnat. Originální hra o světě profesionálního sportu plného rivality a touze po úspěchu, o životních vítězstvích i prohrách a o překonání sebe sama.

31. 1. 2024 v 18.30 hodin v Divadle Petra Bezruče

   

Tereza Agelová
DVĚ ČÁRKY
Režie Tereza Agelová

Komorní hra pro dvě herečky tematizuje obavy z těhotenství a vyrovnávání se s nastupující sexualitou. Pocity a stavy dvou hlavních ženských postav beze jména v onom po- divném období mezi pubertou a nástupem dospělosti. Období plném zmatků, hledání cest, nepochopení, (sebe)destrukce, kladení si otázek a znovu definování světa, protože optika dětského světa už neplatí a optika světa dospělých ještě neplatí. Tragikomický kabaret situací ve zmíněném nelehkém období. Úderné klipovité scény rytmicky seřazené za sebe vytvářejí netradiční divadelní strukturu, ve které najdeme témata všech generací: traumata z dětství, humorné rodinné eskapády, říkadla ze školky, hiphopový beat a dokonce i citát ze Shakespearova Hamleta.

14. 2. 2024 v 18.30 hodin v Divadle loutek Ostrava

 

 

   

Michael Frayn
BEZ ROUCHA
Režie Vojtěch Štěpánek

Autor nám kromě talířů se sardinkami servíruje velkou porci humoru ve hře, která vyžaduje herecký koncert. Jedna z nejvtipněji napsaných situačních komedií obnažuje zákulisí divadelní zkoušky. Právě probíhá poslední večerní generálka před premiérou a nic se nedaří, jak má. Herci si nepamatují texty, přicházejí na scénu dříve, než mají, a zapomínají přinášet a odnášet rekvizity. A co víc, fraška je postavená na tom, že se postavy neustále míjí ve dveřích – ale co dělat, když ty dveře nejdou otevřít? A tak není divu, že režisérovi tečou nervy. Nastudovat brilantní frašku totiž není žádná sranda!

27. 3. 2024 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona

 

 

   

Jean-Paul Sartre
PEKLO JSOU TI DRUZÍ
Režie Norbert Závodský

Jeden večer. Dva příběhy. Divadelní diptych. Variace na Jidáše. Jmenoval se Jidáš a jeho polibek změnil svět. Stal se ikonou zrady. Stal se veškerou vinou. A ano, stovky let to připouštěl, ale už má toho dost. Je načase nechat ho říct vlastní názor. Kolik váží lidská vina? A kolik hanba? Volně na motivy hry Jidáš od Lot Vekemans. S vyloučením veřejnosti. V místnosti, ze které není úniku, se sejdou tři osoby. Mají spolu strávit nějaký čas. Možná celou věčnost. Jak dlouho trvá, než se člověku zasteskne po kartáčku na zuby? A jak dlouho, než začne nenávidět? Slavná divadelní hra Jeana-Paula Sartra S vyloučením veřejnosti jako hořká groteska.

17. 4. 2024 v 18.30 hodin ve Studiu G

   

Florian Zeller
PRAVDA
Režie Vojtěch Štěpánek

Komedie Pravda vypráví zábavný příběh plný nečekaných zvratů o dvou manželských párech a jejich (ne)bezpečných vztazích. Autorem bryskní konverzační hry je jeden z nejoceňovanějších a nejhranějších současných francouzských dramatiků Florian Zeller. V této komedii se lže jako o závod. Pierre nedávno přišel o práci za velmi pohnutých okolností a zatím se mu nedaří najít novou. Při vzájemných tenisových duelech s nejlepším přítelem Michelem se mu už dlouho nedaří a stále prohrává. Michelovi leží smutný stav života jeho nejlepšího přítele na srdci. Tím spíš, že už půl roku tak trochu spí s jeho ženou…

15. 5. 2024 v 18.30 hodin v Divadle „12“

 

 

   

Tomáš Vůjtek
REŽISÉR
Režie Ivan Krejčí

Režisér, nová hra Tomáše Vůjtka, která je inspirována režiséry, kteří nás svými názory inspirovali k tomu, abychom v Komorní scéně Aréna dělali takové inscenace, jaké děláme. Společně se dotkneme podstaty zázraku, kterému říkáme divadlo. Vysoká poezie uměleckých snů bude v této sarkastické grotesce konfrontována s pokleslou prózou životní reality. Režisér, herci, novináři, diváci, sláva a zmar. Mají režiséři rádi své herce? A pokud ano, mají herci rádi své režiséry? A koho z nich mají rádi novináři? Nikoho? Všechny? A co si s tím má počít chudák divák? Bilanční hra o tom, jak těžké je přenést na jeviště pravdu. V režii režiséra Ivana Krejčího uvidíte opět „pravdu pravdoucí“.

5. 6. 2024 v 18.30 hodin v Komorní scéně Aréna

BROŽURA KE STAŽENÍ ZDE