POSLOUCHEJTE PODCASTY NDM
15.6.2021
Vítejte na vlnách podcastu Národního divadla moravskoslezského! Režiséři, choreografové, umělci i dění za oponou exkluzivně v rozhovorech, které pro vás budeme pravidelně připravovat. https://podcast.ndm.cz/
 
Připravili jsme již pro Vás následující epizody:
 
#1 Jakub Žídek – Od traktoru až k muzikálu v Ostravě
Dirigenta, hudebního ředitele souboru operety/muzikálu NDM a moderátora oblíbeného pořadu Bez taktovky zpovídal u příležitosti 10 let muzikálu v Ostravě Vít Roleček. Zjistíte, že Jakubova cesta k taktovce nebyla tak jednoznačná…
 
 
#2 Mahler – známý-neznámý
Rodák z Kaliště prožil dětství v Jihlavě. Jeho skladatelskou genialitu docenila až druhá polovina 20. století. Za svého života byl Mahler proslulým dirigentem – šéfoval například Vídeňské opeře nebo Metropolitní opeře v New Yorku. A byl to on, kdo položil základy skutečného operního divadla 20. století. Povídání o Gustavu Mahlerovi s historikem a publicistou Martinem Jemelkou připravila Jana Strýčková.
 
 
#3 Češky krásné, Češky mé! Pánská šatna
V rámci podcastové minisérie, která vzniká k inscenaci Češky krásné, Češky mé!, si moderátor Martin Dědoch pozval nejprve své kolegy – Roberta Fintu, Víta Rolečka a Petra Panzenbergera, aby se společně pokusili nejenom přiblížit vznik této inscenace, ale také objevit největší ženský vzor.
 
 
#4 Češky krásné, Češky mé! Dámská šatna
Druhý díl podcastové minisérie k inscenaci Češky krásné, Češky mé! v moderaci Martina Dědocha se zaměřil na hlavní aktérky této inscenace. Jak se připravovaly na role velkých Češek Sára Erlebachová, Lada Bělašková, Aneta Klimešová, Petra Kocmanová a Kateřina McIntosh? A pustí vůbec pět kolegyň Martina ke slovu?