DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ POMÁHAJÍ
3.3.2022
Národní divadlo moravskoslezské se aktivně připojuje k pomoci lidem postiženým válečným konfliktem na Ukrajině spolu s ČČK OSTRAVA, který aktuálně zřídil KRAJSKÉ ASISTENČNÍ CENTRUM POMOCI UKRAJINĚ.
 
Národní divadlo moravskoslezské dlouhodobě spolupracuje s Českým Červeným křížem Ostrava, který nyní využívá všech dostupných možností, jak pomoci válčící Ukrajině a především jejím lidem. Od 1. března 2022 zřídil Moravskoslezský kraj v oblastním spolku ČČK KRAJSKÉ ASISTENČNÍ CENTRUM POMOCI UKRAJINĚ a Národní divadlo moravskoslezské se připojuje i k podpoře projektu.
 
Na webových stránkách Českého Červeného kříže Ostrava se podrobně dočtete, jak se můžete zapojit do tolik potřebné pomoci.
 
Materiální pomoc Ukrajině je možné stále nosit do střediska města Ostravy ve Wattově ulici 797/17. Podrobnosti naleznete zde:https://1url.cz/@wattova
Další možnosti pomoci včetně finančních sbírek naleznete přehledně na těchto webových stránkách: https://www.stojimezaukrajinou.cz/
 
Národní divadlo moravskoslezské už organizovalo materiální sbírku pomoci, kterou jsme v minulých dnech doručili do střediska v Košicích - odtud putuje potřebným. Sbormistr opery NDM Jurij Galatenko (rodák z Ukrajiny) nastudoval ukrajinské písně se čtyřmi ostravskými sbory a v úterý 1. března večer je slyšeli účastníci shromáždění na podporu Ukrajiny.
 
Děkujeme všem, kteří pomáhají.