V NAŠICH MYŠLENKÁCH... VYJADŘUJEME UPŘÍMNOU SOUSTRAST A HLUBOKOU ÚČAST S RODINAMI OBĚTÍ
22.12.2023
Národní divadlo moravskoslezské je otřeseno událostmi na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Všichni umělci i zaměstnanci vyjadřují lítost a hlubokou účast s rodinami obětí. Přejeme zraněným brzké uzdravení. Jsme v duchu s vámi!
 
Štědrovečerní půlnoční mše v katedrále Božského Spasitele v Ostravě, na které soubor opery NDM a další osobnosti kulturní scény zahrají a zazpívají Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby, proběhne. Uctíme na ní společně památku obětí.
Policie ČR podniká opatření na ochranu míst, kde očekává větší počet lidí a to platí i pro půlnoční bohoslužby včetně této.
 
Dnes (v pátek 22. prosince 2023) v pravé poledne je možné zúčastnit se krátké piety u budovy Ostravské univerzity v Reální ulici v centru Ostravy.  V sobotu 23. prosince 2023 v 15 hodin bude mimořádnou mši za oběti i zraněné při střelbě na FF UK sloužit biskup ostravsko-opavský mons. Martin David v katedrále Božského Spasitele v Ostravě.
 
Dnes (v pátek 22. prosince 2023) hrajeme ve všech našich divadlech. Další představení odehrajeme v pondělí 25. prosince 2023 dle programu.