DRAMATICKÝ KOMORNÍ MUZIKÁL THRILL ME V DIVADLE „12“
OPERETA / MUZIKÁL / 28.11.2021
Zveme Vás na úspěšný komorní muzikál THRILL ME (Vzruš mě!). Příběh o vášni, touze a překračování hranic dvou mladých studentů práv uvedeme v Divadle „12“.
 
Vězněný muž po letech opět vypovídá o svém dávném zločinu. Jakou roli v něm vlastně sehrál a jakou sehrál jeho komplic? Kdy se touha stává posedlostí a kam až je člověk schopen zajít? Muzikál Stephena Dolginoffa v režii Juraje Čiernika uvedeme 30. listopadu s Tomášem Krpcem a Adamem Živnůstkou. Další termíny 7. a 11. prosince od 19 hodin v Divadle „12“. 
„Nathan Tomáše Krpce byl znepokojivý, jeho zvláštní, monotónní mluvní tempo mělo své kouzlo. Ruku v ruce s tím dokázal postavě propůjčit i větší agresivitu a rafinovanost, s níž se dožadoval svých „nároků“ a tužeb. (...) Adam Živnůstka jako „macho“ a autor všech zločinů zaujal od počátku negativní aurou, která vanula a prostírala se kolem jeho osobnosti. Jakoby se neviditelné zlo přestalo schovávat za pseudovýklady Nietzscheho filozofie a střídavě se promítalo v mimice a modulacích výrazu jeho tváře. (...)
 
Foto Martin Popelář
 
Zajímavý poměr kontrastu mezi skutečností a jejím napodobením je dán osobitou metodou vyprávění, která je běžná ve filmové naraci. Příběh začíná podobně jako Kingovo Vykoupení z věznice Showshank retrográdním vylíčením dávných událostí pohledem jednoho z vrahů. Časová osa se po soudním procesu a uvěznění obou mladíků přemostí a dopoví příběh Nathana až do jeho úmrtí. Rozuzlení příběhu není jednoznačné. Těžko říci, kdo byl skutečně viníkem, jisté je, že ústřední roli hrála spalující touha, která oslepila schopnost sebereflexe. Strhující je Nathanovo odhalení vlastního plánu na neodvratitelné odhalení vraždy, které potvrzuje přísloví: kdo seje vítr, sklízí bouři. Ostravská inscenace probíhá na ploše asi devadesáti minut v dechberoucí gradaci, čas během ní uplyne tak rychle, až je to divákovi líto."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 14. 5. 2019)