Příležitostný americký umělec, grafik a ilustrátor, který vzešel ze skateboardové scény. Poprvé se proslavil kampaní André the Giant Has a Posse. Samolepky a plakáty s podobiznou Andrého Obra se začaly šířit skateboardovou komunitou a objevovaly se v mnoha městech po celých Spojených státech.

Umělec je pravděpodobně nejznámější díky své kampani s názvem Hope (Naděje) z roku 2008. Vytvořil známý plakát, který zobrazoval tehdejšího prezidentského kandidáta Baracka Obamu v červené, bílé a modré barvě Fairey stírá hranice mezi tradičním a komerčním uměním. Používá tisky, nástěnné malby, samolepky a plakáty na veřejných prostranstvích. „Umění nemá být vždy dekorativní nebo uklidňující, ve skutečnosti může vyvolávat nepříjemné rozhovory a podněcovat nepříjemné emoce,“ prohlásil.

Patří mezi nejvlivnější současné umělce „z ulice“. Jeho díla jsou součástí sbírek v muzeích Smithsonian American Art Museum, Los Angeles County Museum of Art v Americe nebo v londýnském Victoria and Albert Museumv Anglii.
 

Inscenační tým - Sezóna:
HeatscapeScéna
RAPSODIE BOHEMIAScéna

Fotografie - Sezóna:
Heatscape
Shepard Fairey
Foto: Serghei Gherciu
Heatscape
Shepard Fairey
Foto: Serghei Gherciu