POZVÁNKA NA LEKCI POHYBOVÉHO JAZYKA GAGA
BALET / 28.2.2023
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského připravuje premiéru baletu HORA. Ve čtvrtek 9. března zveme diváky na lekci o pohybovém jazyce GAGA, jehož tvůrce je choreograf inscenace Ohad Naharin.
 
Přijďte si sami vyzkoušet gaga – relaxační pohyb, který zvládne každý. Jediný workshop pro veřejnost povede lektorka Nataša Novotná ve čtvrtek 9. března od 18 do 19.30 hodin na baletním sále Divadla Antonína Dvořáka. Cena workshopu je 150 Kč (platba hotově na místě). S sebou volné oblečení, tančí se naboso. Kapacita sálu je omezena na 35 osob. Zájemci se mohou hlásit na e-mail: katerina.nemcova@ndm.cz. Každý účastník workshopu od nás dostane poukaz na nákup VIP vstupenky na premiérovou baletní inscenaci HORA. Vstupenky za 150 Kč bude možné využít do konce sezóny.
 
 
Premiéra inscenace v choreografii Ohada Naharina se uskuteční 16. března 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Ohad Naharin, jeden z nejvýznamnějších a nejžádanějších světových tvůrců, představuje v Národním divadle moravskoslezském svou inscenaci Hora. Na jevišti v prostoru pomyslného „hřiště“ s vlastními pravidly vzniká čirá radost z pohybu, který v Naharinově pojetí dosahuje hranic lidských možností. Hora je inscenací plnou inspirujících překvapení a udivujících protikladů, z jejichž propojení vzniká něco nového, neobyčejně kouzelného a úžasného.
 
Projekt se koná pod záštitou Velvyslanectví Státu Izrael v České republice.