POSLEDNÍ DVĚ PŘEDSTAVENÍ BALETU HORA V TOMTO ROCE!
BALET / 4.10.2023
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského zve diváky na říjnová představení inscenace HORA světového tvůrce moderního baletu Ohada Naharina, kterého doposud uvedlo jen několik významných světových scén! 
 
HORA je inscenací plnou inspirujících překvapení a udivujících protikladů, z jejichž propojení vzniká něco nového, neobyčejně kouzelného a úžasného. Známá témata a motivy choreograf Ohad Naharin ukazuje – k naší radosti – v nečekaných souvislostech, a tím nám nechává prostor k tomu, abychom svou fantazii rozehráli naplno. V září soubor baletu NDM intenzivně pracoval s Hani Sirkis, bývalou členkou souboru Batsheva Dance Company, která má na starosti nastudování choreografie Ohada Naharina: „Moc ráda pracuji se souborem a ráda se vracím do Ostravy, mám tady přátelé. Ve srovnání s minulou sezónou, tanečníci udělali další krok v pochopení a naplnění stylu Ohada Naharina. Mám z toho velkou radost!" Ze zářijových zkoušek na baletním sále vzniklo následující video. Autorem videa je Marco Chodi.
 
Naharinova díla jsou stále živá a aktuální a jeho tvorba je žádaná na předních scénách světových baletních souborů. Nenechte si ujít jedno z posledních dvou uvedení v roce 2023! Balet HORA uvedeme v Divadle Jiřího Myrona 8. října 2023 v 15 hodin a 11. října 2023 v 18.30 hodin. Srdečně zveme!