HODNÝ PAN DOKTOR – HERECKÉ DIVADLO VE DVANÁCTCE
ČINOHRA / 10.3.2022
Zveme Vás na laskavou komedii do Divadla „12“. HODNÝ PAN DOKTOR měl premiéru před dvěma lety a na repertoár souboru činohry se tento titul vrátil po jednačtyřiceti letech, a to opět v režii Bedřicha Jansy.
 
Inscenaci uvádíme v komorním prostoru Divadla „12“, ve kterém je kladen důraz na osobité herecké ztvárnění vycházející z kvalitního dramatického textu. Hodný pan doktor sestává z deseti samostatných divadelních výstupů, které mají vždy svůj začátek a konec. Vzájemně jsou volně propojeny postavou Vypravěče – spisovatele, v jehož skromném příbytku jednotlivé situace a postavy ožívají. Divákům se představí Alexandra Gasnárková, Renáta Klemensová, Petr Panzenberger, Stanislav Šárský a David Viktora.
 
Foto Martin Kusyn
„Autor Neil Simon s laskavým pochopením pro tragikomičnost života rozehrává příběhy postav z několika Čechovových mistrně koncipovaných povídek. Uchopuje je v lehce groteskní nadsázce a zobrazuje obyčejné, každodenní problémy jako vypjaté a velké lidské prožitky. Navíc Simon Čechovovy původní náměty povyšuje svým smyslem pro komediální rozměr situace a originální schopností využít hudební složku. Ta se v inscenaci objevuje v živém provedení klavíristy Vlastimila Ondrušky, který je také autorem hudby."
Adam Gold, dramaturg inscenace
 
Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského uvede laskavou komedii ve skvělém hereckém obsazení v nejbližším termínu 12. března 2022 od 19 hodin v Divadle „12“.