OSTRAVA V PRAZE PODESÁTÉ A JIŽ TÉMĚŘ VYPRODÁNO!
1.11.2019
Právě probíhá X. ročník festivalu OSTRAVA V PRAZE, který představí to nejlepší z tvorby ostravských divadel. NDM vůbec poprvé poveze do největšího muzikálového divadla v Praze světový muzikál KOČKY.
 
KOČKY Andrewa Lloyda Webbera se budou hrát 5. listopadu v Hudebním divadle Karlín. Je vyprodáno. Kočky oficiální program festivalu slavnostně uzavřou.
 
Soubor opery hraje ve Studiu Ypsilon 1. listopadu komorní hříčku amerického minimalisty Toma Johnsona s názvem ČTYŘNOTOVÁ OPERA. Pražské publikum nevidělo tohle dílko více než 15 let, ostravské divadlo nabízí jediné představení. Režisér Juraj Čiernik pojal látku s velkou nadsázkou – pět sólistů si tu tropí legraci samo ze sebe.
 
Činohra NDM odehraje v Celetné komedii OPILÍ Ivana Vyrypajeva, a to 3. listopadu. Tato hořko-směšná hra jedné z vůdčích osobností současné ruské dramatiky klade znepokojivé otázky týkající se smyslu naší existence na tomto světě.
 
V off-programu 6. listopadu odehraje NDM muzikál Stephena Dolginoffa THRILL ME (Vzruš mě!) na motivy skutečného kriminálního případu. První představení v 19.30 se vyprodalo během několika hodin, NDM proto přidalo druhé představení ve 21.30. Divadelní noviny označily inscenaci v květnu 2019 za „sukces měsíce“.
 
Foto Martin Popelář
Město Ostrava je zřizovatelem čtyř divadel, festival opět pořádá a podpoří jej částkou 1,8 miliónu korun.
 
Více informací naleznete na www.vpraze.ostrava.cz