KLAVÍRNÍ VEČER VE SLAVNOSTNÍM SÁLE DIVADLA JIŘÍHO MYRONA
28.12.2023
Zveme Vás na první koncert v roce 2024! Ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona nás v úterý 9. ledna 2024 v 19 hodin čeká KLAVÍRNÍ VEČER. Koncert uvádíme v rámci XXIII. Cyklu komorních koncertů ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto.
 
Kristina a Martin Kasíkovi zahrají společně 2. řadu Slovanských tanců Antonína Dvořáka, Suitu Dolly Gabriela Faurého a Španělskou rapsodii Maurice Ravela. VSTUPENKY ZDE.
 
Kristina Kasíková je absolventkou Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, kde studovala ve třídě Mgr. Moniky Tugendliebové a Akademie múzických umění v Praze, kde studovala pod vedením prof. Ivana Klánského. Je laureátkou mezinárodní klavírní soutěže Beethovenův Hradec. Kromě České republiky vystupovala také ve Francii, Španělsku, Německu, Švýcarsku, Rakousku, Lotyšsku a USA a Číně. Hraje v duu se svým manželem, Martinem Kasíkem, s nímž natočila kritikou oceněné CD se Slovanskými tanci Antonína Dvořáka, dále spolupracuje s fagotistou Václavem Vonáškem a sopranistkami Barborou Řeřichovou a Veronikou Hajnovou.
 
Martin Kasík patří k nejvýraznějším osobnostem české hudební scény. Kritika i veřejnost oceňuje jeho tvořivý, poetický přístup k interpretaci, kterým zachycuje náladu okamžiku, duchovní přesah a mimořádnou bohatost a proměnlivost nálad. Vítězství v soutěži Pražského Jara 1998 a Young Concert Artists v New Yorku 1999 mu otevřelo cestu na světová pódia - Carnegie Hall, sál Berlínské filharmonie, Wigmore hall, Theater de Chatelet Paris, Tonhalle Zürich, Gewandhaus Leipzig, Gestieg München, Santory hall Tokyo, Concertgebouw Amsterdam, aj.
 
Záštitu nad koncerty převzali náměstkyně primátora SMO Lucie Baránková Vilamová a náměstek hejtmana MSK Lukáš Curylo, finančně je podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.