EXTRA AKCE
Cyklus komorních koncertů – KLAVÍRNÍ VEČER
Premiéra 9.1.2024, 19:00 hodin
slavnostní sál v DJM
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

Cyklus komorních koncertů – KLAVÍRNÍ VEČER - Premiéra 9.1.2024

Premiéra 9.1.2024, 19:00 - slavnostní sál v DJM

Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto

logoInformace
 

Martin Kasík patří k nejvýraznějším osobnostem české hudební scény. Kritika i veřejnost oceňuje jeho tvořivý, poetický přístup k interpretaci, kterým zachycuje náladu okamžiku, duchovní přesah a mimořádnou bohatost a proměnlivost nálad. Vítězství v soutěži Pražského Jara 1998 a Young Concert Artists v New Yorku 1999 mu otevřelo cestu na světová pódia - Carnegie Hall, sál Berlínské filharmonie, Wigmore hall, Theater de Chatelet Paris,  Tonhalle Zürich, Gewandhaus Leipzig, Gestieg München, Santory hall Tokyo, Concertgebouw Amsterdam, aj. 

Kristina Kasíková je absolventkou Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, kde studovala ve třídě Mgr. Moniky Tugendliebové a Akademie múzických umění v Praze, kde studovala pod vedením prof. Ivana Klánského.  Je laureátkou mezinárodní klavírní soutěže Beethovenův Hradec. Kromě České republiky vystupovala také ve Francii, Španělsku, Německu, Švýcarsku, Rakousku, Lotyšsku a USA a Číně. Hraje v duu se svým manželem, Martinem Kasíkem, s nímž natočila kritikou oceněné CD se Slovanskými tanci Antonína Dvořáka, dále spolupracuje s fagotistou Václavem Vonáškem a sopranistkami Barborou Řeřichovou a Veronikou Hajnovou.  

Martin a Kristina Kasíkovi zahrají společně 2. řadu Slovanských tanců Antonína Dvořáka, Suitu Dolly Gabriela Faurého a Španělskou rapsodii Maurice Ravela.


Záštitu nad koncerty převzali náměstkyně primátora SMO Lucie Baránková Vilamová a náměstek hejtmana MSK Lukáš Curylo, finančně je podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
9.1.202419:00slavnostní sál v DJMPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející