JONÁŠ SE V SOBOTU PŘEDSTAVIL VE SPIŠSKÉ NOVÉ VSI
MUZIKÁL / 8.10.2023
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského uvedl ve Spišském divadle hudební kabaret JONÁŠ A TINGL-TANGL. Představení se konalo v rámci festivalu Divadelný Spiš a sklidilo u publika velký úspěch! Gratulujeme!
 
Festival Divadelný Spiš je přehlídkou komorních inscenací slovenských a zahraničních divadel, který každoročně do regionu přiláká stovky milovníků divadelního umění. Soubor muzikálu přijal pozvání a představil svou mimořádně úspěšnou inscenaci JONÁŠ A TINGL-TANGL s Tomášem Savkou a Jakubem Žídkem v hlavních rolích.
 
Tomáš Savka je čerstvým držitelem Ceny Thálie, kterou obdržel za hlavní roli v muzikálu PRODUCENTI s přihlédnutím na jeho výkon v hudebním kabaretu, kde exceluje jako Jiří Suchý: „Znamenitý pěvecký a herecký výkon ale Savka ukázal i v legendárním díle Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Jonáš a tingl-tangl, jímž jednoznačně potvrdil, že má smysl uvést na jeviště i titul obecně považovaný za nepřevoditelný. Ačkoliv střípek Jonáše nosíme v sobě každý, Savka ho dokázal najít a osobitě ztvárnit podle vlastního přesvědčení – a v tom spočívá kouzlo jeho jedinečného podání." Jakub Žídek získal za roli Jiřího Šlitra širší nominaci na Cenu Thálie 2023.
 
Foto: Zdeněk Feruga. Po sobotním představení ve Spišském divadle: Marek Dufek (Kontrabas), Vladimír Matušínský (Bicí nástroje), Tomáš Savka (Jiří Suchý), Franziska Horák (Dívka) a Jakub Žídek (Jiří Šlitr).