VÝPRAVNÝ DOBRODRUŽNÝ BALET KORZÁR
BALET / 13.3.2022
Příznivce romantických baletních příběhů potěšíme v březnu hned dvěma představeními inscenace KORZÁR, která výchází z legendy o zuřícím korzárovi, plujícím přes oceány ve snaze najít svoji lásku, kterou kdysi unesl obchodník s otroky.
 
Výpravný dobrodružný balet Korzár hudebního skladatele Charlese Adolpha Adama náleží do zlatého fondu světového baletního repertoáru. Originální verze baletu se hemží hudebními nápady, místy až orientální melodikou. Libretista baletu Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges se nechal volně inspirovat jedním z nejslavnějších romantických literátů, lordem Georgem Gordonem Byronem a jeho stejnojmennou básní Korzár (1814). Choreograf Michel Bejar spolu s dramaturgyní Céline Barcaroli vytvořili pro soubor baletu Národního divadla moravskoslezského zcela autorské dílo, které sice dějově vychází z původní předlohy, ale publiku poskytuje ucelený dobrodružný příběh.
 
Foto Serghei Gherciu
Vemte své děti do divadla! Inscenace má srozumitelný příběh, krásnou výpravu inspirovanou Piráty z Karibiku a je vhodná i pro nejmenší diváky starší šesti let, pro které může být vhodným prvním seznámením s baletem. Korzár připluje do Divadla Jiřího Myrona 17. a 18. března v 18.30 hodin. Srdečně zveme!