Céline Barcaroli se nejprve věnovala hře na flétnu a zpěvu v dětském sboru opery v Nice, poté pokračovala v lekcích zpěvu a textařiny u tenora Alberta Lance z Pařížské národní opery. V roce 2005 absolvovala v Nice hudební konzervatoř.
 
Díky vítězstvím v mnoha pěveckých soutěžích a oceněním od francouzského magazínu Opérette debutovala v divadle Théâtre de l’Odéon ve Varneyho Mušketýrech v klášteře (Les Mousquetaires au Couvent) v roli Louise. Následně v tomto divadle odehrála mnoho dalších rolí. Zpívala ve Franci, Itálii a v Německu. Spolu s kytaristou Tristanem Manoukianem tvoří duo zvané Miscellaneous.
 
V roce 2009 napsala svou první hru, po níž následovala další díla, od divadelních přes dramaturgická a libretistická až po „divadelní procházky“ a jiné netradiční projekty. S choreografem Michelem Bejarem poprvé spolupracovala v roce 2009 na inscenaci Ti druzí (Les Autres) v baletním souboru Ballet national de Marseille. Od té doby spolu vytvořili tyto inscenace: Platero y Nosotros (balet, činohra, muzikál), Fantaisistes! (opereta), Plaisirs (balet), La traviata (opera) či Rita (muzikál). V roce 2014 napsala Céline libreto pro muzikál cílený na mladé publikum Le Voyage de Chloris, který vyzdvihuje skladby velkých skladatelů a se kterým se vydala na dvouleté turné po Francii. Následoval muzikál Calamity založený na životním příběhu Calamity Jane, americké hrdinky Divokého západu. Poslední její hra Marilyn Inside bude mít premiéru ve Studiu Hébertot v Paříži na podzim 2021.
 

 
Inscenační tým - Sezóna:
KORZÁRLibreto
Dramaturgie